Kérdése van? Hívjon minket! +3630 319 8182

Hírek

Az Európai Üzleti Gimnázium Erasmus+ pályázat benyújtását tervezi a következő időszakban. Ennek kapcsán a gimnázium vezetősége látta vendégül május 17.-én a szlovákiai Királyhelmec középiskolájának igazgatóját és két munkatársát további egyeztetés céljából.

Szeretettel vár mindenkit az Élménysuli Varázslat Bábcsoportja a következő előadására!

2024. május 17-én Európa-napot tartottunk iskolánkban az Európai Parlament Nagykövet Iskolája program résztvevőjeként. Tanulóink hasznos ismereteket nyújtó előadásokon vehettek részt, melyet a budapesti Pillar Alapítvány munkatársai tartottak, emellett pedig a Junior nagykövet tanulók által összeállított interaktív feladatok segítségével mélyíthették el uniós ismereteiket, amelyek a tagországok civilizációját, kultúráját, gasztronómiáját, művészetét járták körül.

Iskolánk 8. osztályos tanulói remekeltek a megyei történelemversenyen. A 41 fős megmérettetésen Szathmáry-Rácz Ádám 4., Kádár Marcell 11-12. és Barna Benjamin 13. helyezést ért el. Nagyon büszkék vagyunk rájuk és szeretettel gratulálunk nekik, valamint felkészítő tanáruknak, Muránszky Istvánné Füri Magdolna Tanárnőnek.

2024. május 3-án ballagtak el végzős diákjaink. A 12. A osztály tanulói iskolánk gyönyörűen feldíszített lépcsőin, folyosóin ballagó dalokat énekelve búcsúztak el az elmúlt 4 éves gimnáziumi éveiktől. A tanulóknak Lévai Ferenc tanár úr tartotta meg az utolsó osztályfőnöki órát.

Intézményünk négy felső tagozatos tanulója jutott be a London Bridge angol nyelvi tesztverseny országos döntőjébe, melyet 2024. május 11-én rendeztek Budapesten az ELTE-n.

  Nem csak iskolánkat, de vármegyénket is képviselte intézményünk 4 tanulója, amikor 2024. május 11-én Budapesten részt vettek a „Tiszán innen, Dunán túl” Országos Népdaléneklési Minősítő Verseny országos döntőjén. A rangos szakmai zsűri oklevéllel és éremmel jutalmazta a kiemelkedő eredményt elért diákokat.

   

  Iskolánk újabb csodás eredménnyel büszkélkedhet. Molnár Szabolcs, 10. osztályos tanulónk a Mozaik Országos Tanulmányi Versenyen Kémia tantárgyból 2. helyezést ért el! Nagyon büszkék vagyunk rá és ezúton is szeretettel gratulálunk neki, valamint felkészítő tanárának, Madarassi Márk Tanár Úrnak!

  „Legyen ez a szép nap az örök hála napja,
  hiszen minden gyermek az életét kapja,
  s rajta keresztül egy csodás, új világot.
  Legyen minden anya ezért szívből áldott!”

  Iskolánk diákjai színvonalas műsorral kedveskedtek anyák napja alkalmából a Tündérkert Szeretetotthon lakóinak. Az előadások között helyett kapott a versmondás, az éneklés, a hangszeren történő játék és a felolvasás.

  A „Szervusz, kedves barátom!” című koreográfiával köszöntötték a majális résztvevőit és teremtettek vidám hangulatot az Élménysuli táncos lábú alsósai, akik egyben a Szatmár Alapfokú Művészeti Iskola Nyírbátori Tagintézményének tanulói is. Felkészítőjük Puskás Ádám néptáncoktató. Gratulálunk a színvonalas produkcióhoz!

  Örömmel számolunk be arról, hogy a Varázslat Bábcsoport felkérést kapott a Városi Majális rendezvényen való szereplésre, amelyre természetesen örömmel mondtunk IGEN-t. Megtiszteltetés számunkra, hogy 2024. május 1-jén a helyi közönség előtt is bemutatkozhattunk, így a városlakók is betekinthettek a munkánkba. Marionett bábokkal egy cirkuszi varietét láthatott a nagyérdemű.

  A KönyvVár sorozatunk következő ajánlásában ezúttal nem egy regényt, hanem egy mesét kínálunk a kedves olvasóknak. Birta Gergő 5. osztályos tanulónk egy pályázati felhívásra írt történetét ajánljuk a figyelmükbe. A tündér című meséjének az érdekessége abban áll, hogy a modern kor keveredik a klasszikus mesei elemekkel.

  A Báthory Anna Református Általános Iskola és Óvoda által szervezett X. Országos Komplex Természettudományi Verseny döntőjébe az Élménysuli 7-8. évfolyamos csapata jutott be, melyet igen szorgalmas és heteken át tartó munka előzött meg. A végső megmérettetést 2024. április 27-én, szombaton rendezték.

  A Pipacsok nevű csapat a legjobb tudását bizonyítva menetelt ezen a versenyen. Végül az országos döntőt a X. helyen fejezték be. Teljesítményükhöz, az elért eredményhez szívből gratulálunk, és további sikereket kívánunk!

  A csapat tagjai: Böszörményi Borbála, Czekmeiszter Panna, Papp Réka 7. osztályos, valamint Mankó Lia Mária 8. osztályos tanuló.

  Köszönettel tartozunk Tóth Istvánné tanárnőnek az áldozatos munkájáért.

  Az elmúlt időszakban két ízben is meghívást kapott iskolánk a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtártól. Először április 26-án a Nyíregyházi Egyetem Nyelv- és Irodalomtudományi Intézete és a könyvtár közös szervezésű, „AZ EMLÉK JELENE” című konferenciáján vehettünk részt. 

  Globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás. Ezek a veszélyek fenyegetik Földünket, ha gyorsan nem változtatunk szemléletünkön és magatartásunkon. 

  Ennek érdekében vette kezdetét 2024. április 22-én a Leonardo Gimnáziumban a Fenntarthatósági Hét.

   

  Az Élménysuli költészet napi emlékműsora igen különleges volt, mivel a mi kis közösségünk, azaz iskolánk versírói mutatták be alkotásaikat. Így tehát saját költeményeiket hallhattuk Márku György Levente, Birta Gergő, Horváth Hédi Panka, Illés Dorka, Pósán Hédi, valamint Virág Lilien tanítványainktól. A szereplők megmutatták, milyen gazdag a szókincsük, milyen szárnyaló a fantáziájuk. Természetesen József Attila születésnapja alkalmából a legendás költő művei is elhangzottak. A műsor zárásaként a Születésnapomra című önvallomásának megzenésített változata csendült fel.

  Az emlékműsor összeállításában közreműködött Kóródiné Tóth Mária tanárnő.


   „Egy csipet megelőzés többet ér, mint száz mázsa gyógyítás.” (David B. Agus)

  Április 25-én egészségnapot tartottunk iskolánkban, melynek során diákjaink tájékoztató előadásokon  vettek részt, prevenciós szemléltető eszközökkel ismerkedtek meg és egészségügyi szűrésen vettek részt.

  Live Mathematical Amusement – Fantasztikus mateközön néven iskolánkban megismétlődött a tavalyi nagy matekozás, amikor is Zsolt tanár úr szervezésében új „extrém sport” gyanánt a tantárgy „megátalkodott” megszállottjai arra vetemedtek, hogy 30 órán keresztül nonstop matekpéldákat, – feladatokat oldottak meg. 

  2024. április 24-én az LMA Nyírbátori Tagintézményében „Tavaszi szakmai nap” került megrendezésre, melyen az Esélytér Intézményfenntartó égisze alatt működő nevelési-oktatási intézmények pedagógusai vettek részt. 

  Intézményünk tanárai lelkesen tettek eleget a felkérésnek, és sokszínű programelem megvalósításával igyekeztek bemutatni az intézményben folyó eredményes munkát.

  A költészet napján interaktív módon emlékeztek meg az alsósok József Attila életútjával és költészetével. Izgalmas vetélkedő zárta a napot

  Diákjaink a digitális témahét keretében az órákon különböző platformokon, játékos keretek között, interaktív formában sajátították el a tananyagot, vagy gyakorolták a megszerzett ismereteket. A gyerekek osztályonként digitális játszótér keretében ismerkedhettek a robotok programozásával.

  2024. április 16-án a Magiszter Középiskola Fényes Adolf Szolnoki Tagintézményében a 13.M osztály fotós tanulói egy élményekben gazdag magas színvonalú fotós szakmai napon vettek részt. A tanulók egy gyakorlati bemutató foglalkozáson vettek részt, ahol tárgyfotózás világításának alapjait gyakorolták. A szakmai nap koordinátora Kárpáti Márta fényképészmester volt. Tanulóinkat Kocsis Gábor fotóművész kísérte.

  Nagyon köszönjük a meghívást!

  Kísérő pedagógusok: Tompáné Hajtó Melinda, Kocsis Gábor

  Részvevők: 13M osztály

   

  Intézményünk alsó tagozatos tanulói 2024. április 16-án a Báthory István Katolikus Óvoda, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium által rendezett "Vidám versek" elnevezésű szavalóversenyén vettek részt. Az ügyes versmondók arany, ezüst és bronz minősítéssel térhettek haza. 

  2024. április 15-én iskolánkban megemlékezést tartottunk a Rákóczi Szövetség középiskolai szervezeteként a Felvidékről kitelepített magyarokról. A megemlékezésen mélyebb ismereteket szerezhettek a részt vevő tanulók a felvidéki magyarok kitelepítésének előzményeiről, lépéseiről és következményeiről. Az előadást rengeteg korabeli fotó, plakát és jegyzőkönyv színesítette, melyet a diákok nagy érdeklődéssel fogadtak. A megemlékezés zárásaként koszorút helyeztünk el az Esterházy-emléktáblánál és a felvidéki kitelepítettek emléktáblájánál, tisztelettel adózva honfitársaink előtt.

  A magyar költészet napja alkalmából az LMA-gimnázium vendége volt és a 11., illetve 12. évfolyamos tanulókból álló hallgatóságot lenyűgözte Kokas Bálint, aki a slam poetry műfajának jelentős képviselője, több verseskötet szerzője, és iskolánk volt újságíró tagozatos tanulója. A „slammerkedésen” kívül (minimum 3 percig tartó, pikáns/pikírt hangvételű, humoros, esetenként meghökkentő tematikájú vers előadása) Bálint szerkesztőként és szociális segítőként is dolgozik. Az interaktív előadáson rögtönzött versírásra is sor került, és diákjaink bátran elő is adták szerzeményeiket.

  Örömmel számolunk be arról, hogy iskolánk 7 tanulója 2024. március 27-én egy igazán különleges versenyen mérettette meg magát. Élménysulis diákjaink „ A lélek hangja ” regionális versíró versenyen mutatták meg, milyen gazdag a szókincsük, a fantáziájuk, milyen ügyesek a rímfaragásban. A verseny első fordulójában egy választott szócsokor felhasználásával kellett egy-egy verset beküldenünk, majd a végső megmérettetésre meghívást kaptak a következő tanítványaink: Márku György Levente, Birta Gergő, Máté Dusán, Horváth Hédi Panka, Illés Dorka, Pósán Hédi, valamint Virág Lilien.

  Március 25-én az iskola abban a megtiszteltetésben részesült, hogy az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ - ECSGYK és Kormos Balázs iskolai szociális segítőnk jóvoltából tiszteletjegyeket kaptunk a Pécsi Óriáskerékre.

  Tanulóink nagyon örültek a mini kirándulásnak, lelkesen és bátran vágtak neki a programnak, a kísérő kollégákat már nehezebb volt összeszedni a kiruccanásra ????

  Az időjárással is szerencsénk volt, pazar kilátás nyílt csodás városunkra.

  Köszönjük Balázs és ECSGYK! ❤
  A fotókat köszönjük Alberto Finucci és Márta néni! ❤

  Büszkeséggel és örömmel tölt el bennünket, hogy intézményünk 12 felső tagozatos tanulója jutott be az Arany János Verseny országos döntőjébe magyar nyelvből, amelyet 2024. március 23-án rendeztek Budapesten. A végső megmérettetésen a következő tanítványaink vettek részt: Birta Gergő, Máté Dusán, Orosz László 5. osztályos, Enyedi Zelina, Horváth Hédi Panka, Illés Dorka, Mocsár Réka 6. évfolyamos, Czekmeiszter Panna és Somogyi Jázmin 7. osztályos, valamint Béres Patrik, Erdős Péter, Mankó Lia Mária 8. osztályos tanulók.

  Egy másik jelentős beruházás is átadásra került az orvosi szoba keretében, mely hatalmas fejlődés afelé, hogy minél pontosabb és korszerűbb képet kapjanak a szülők gyermekeik egészségügyi állapotáról, továbbá ezen fejlesztéssel egyszerűbbé válik az esetleges betegségek kiszűrése.

  Iskolánk alsó tagozatos diákjai Tavaszköszöntő népdaléneklési versenyen mutatták be tehetségüket. Mindenki jól szerepelt. Gratulálunk a résztvevőknek

  Az intézmény új ékköve az újonnan berendezett és átadott tornaszoba, mely a legmodernebb, a tanulók igényeit teljes mértékben kielégítő eszközökkel és gépekkel lett ellátva.

  A Rákóczi Szövetség által meghirdetett „Diákutaztatási Program 2024. március 15.” pályázat keretén belül 2024. március 20-án 44 diák és 5 pedagógus indult útnak Székelyhíd felé, hogy megismerkedjünk a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum diákjaival és tanáraival, valamint megemlékezzünk az 1848. március 15-i eseményekről. Az iskolai megemlékezés után megkoszorúztuk a Petőfi-szobrot. A szobor előtt Jakab Anita 13. M osztályos tanuló mondta el ünnepi beszédét, majd két tanuló koszorút helyezett el a költőóriás, márciusi ifjú szobránál.

  Iskolánkban az angolszász kultúrkörhöz kapcsolódóan egy tartalmas nap keretében emlékeztünk meg Írország védőszentjéről! Zöldbe öltözött diákjaink a nap szimbólumát jelentő 3 levelű lóherét (shamrock) formáztak, majd a jeles naphoz kapcsolódó vetélkedőn és plakát készítő versenyen vettek részt. A nyertes osztály jutalma egy értékes pizza utalvány volt! De hogy a többiek se maradjanak éhen, a DÖK-ös lányok szorgalmas kezei egész délelőtt zöld színű gofrit sütögettek!

  Iskolánk alsó tagozatos diákjai állatasszisztált foglalkozáson vettek részt. Királylány, a fekete mudi kutyus elvarázsolt mindenkit. A gyerekeknek játékos feladatokkal tarkított, eseménydús találkozásban volt része.

  Március 14-én az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire emlékezve dekorálta ki az iskola faliújságjait az intézmény apraja-nagyja. Iskolánkban kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a diákok folytatva az évtizedes hagyományt, minden évben megemlékezzenek nemzetünk hős alakjairól.

  Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt tisztelgő műsor a miskolci iskolában is méltó emléket állított az elesett honfitársainknak.

  Iskolánkban ma reggel megemlékeztünk az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről, hőseiről. Az ötödik és a hatodik osztályosok közös műsorral készültek, melyben diáktársaik számára is érthető módon elevenítették fel történelmünk ezen időszakát.

  Március 14-én emlékeztek iskolánk tanulói 1848. március 15-e forradalmi eseményeire. A tanulóink és tanáraink keze által nemzetiszínű díszbe öltöztetett Leonardo-gimi vezetőségét, diákjait és pedagógusait kórusunk toborzódalokkal invitálta az iskolaudvaron megtartott megemlékezésre, ahol megelevenedtek az egykori helyszínek, és a forradalom főszereplőit is hűen idézték meg tehetséges diákjaink.

  Intézményünkben március 14-én emlékeztünk meg az 1848-49-es eseményekről. Az ünnepi műsor címe: „1848, te csillag!”. Petőfi Sándor sokak által ismert költeményének sorai ihlették meg a műsorban szereplő gyerekeket és felkészítő pedagógusukat, Nagyné Lőrincz Lilla tanárnőt, amikor megemlékezésükkel felidézték az 1848. március 15-i forradalom dicső pillanatait, történelmi alakjait, az el nem feledett hősök érzéseit, gondolatait.

  Iskolánk kiemelten fontosnak tartja, hogy diákjainak naprakész tudást adhasson át, ezért idén is csatlakoztunk az országos PÉNZ7 témahéthez. A program célja, hogy felhívja a figyelmet a pénzügyi tudatosságra, bevezesse a vállalkozási ismereteket az iskolába.

   

  Március 13- án, az e tanévben meghirdetett iskolába hívogató rendezvényeink utolsó állomására értünk. Az intézménybe látogató nagycsoportos óvodásokat és szüleiket a felsős diákokból álló "Dalos fülemülék" énekegyüttes köszöntötte egy vidám népdalcsokorral. 

  Az Élménysuli két 5. osztályos tanulója, Birta Gergő és Máté Dusán vállalkozott arra, hogy a Báthory István Katolikus Óvoda, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium által meghirdetett meseíró versenyen részt vegyen.

  Az Európai Üzleti Gimnázium Erasmus+ pályázat benyújtását tervezi a következő időszakban. Ennek kapcsán, együttműködő partneri egyeztetésre került sor 2024. március 7-én, csütörtökön a Gymnázium Kráľovský Chlmec igazgatójával, Dobos Gáborral.

  Iskolánk diákjai a mikroorganizmusokról -elsősorban a gombákról- szereztek ismereteket a Mindennapok mikrobiológiája című előadáson, melyet dr. Karaffa Erzsébet egyetemi tanár (Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Élelmiszertudományi Intézet) tartott a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban.

  Február 25-e a kommunista rendszer diktatúrájának áldozatainak emléknapja, melyről a diákok és az iskola tanárai egyaránt együttérzéssel emlékeztek meg és lerótták tiszteletüket az áldozatok előtt.

  "A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja - február 25.
  "De mikor a hóhér hozzáért,
  Hangja kizúdult az utcáig,
  Süvöltve tovább: a hazáért
  És a népért mindhalálig!"
  (Gérecz Attila: Ítélet)

  Február 23- án újra betekinthettek intézményünkbe a leendő első osztályosok és szüleik. Iskolánk Varázslat Bábcsoportja két vidám előadással kápráztatta el a vendégeket.

  A Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Általános Iskola Nyírbátori Tagintézménye 2024. február 17-én immár 3. alkalommal rendezte meg Jótékonysági bálját.

  A köszöntő gondolatokat követően az intézmény pedagógusai, tanulóközössége, valamint a vállalkozó kedvű szülők énekes - táncos produkcióval teremtették meg - a több mint 200 résztvevő számára - a kellemes báli hangulatot.

   

   

  Iskolánkban farsangi mulatságot tartottunk. A programot az osztályok jelmezes felvonulása nyitotta meg. Ezt követően mindenki a saját termében mulatott. A vállalkozó szelleműek játékos farsangi vetélkedőn tehették próbára ügyességüket. A rossz idő miatt a kiszebábot nem tudtuk elégetni, de úgy tűnik, jókedvünkkel sikerült elűzni a telet!

  Verébtábor – 2023. 08.30-31.

  Idén sem maradhatott el új verebeink felavatása. Ez az év viszont más volt, mint a többi,
  hiszen 3 új 9-es osztályt üdvözölhettünk iskolánkban. Az osztályfőnökök és a diákok hatalmas izgalommal várták ezt a napot, amely számos programmal szórakoztatta őket.

  Szeptember elsején ünnepélyes tanévnyitó keretében köszöntöttük iskolánk diákjait, pedagógusait és a megjelent szülőket.

  Kérdései vannak gyermeke továbbtanulásával kapcsolatban? Bizonytalan a választásban? Sok szeretettel várjuk a pályaválasztás előtt álló diákokat és szüleiket a Miok nyílt napján 2022. november 16-án 9:00-12:00 óra között Miskolcon a Petőfi Sándor utca 25. szám alatt. Segítünk meghozni a döntést. Találkozzunk személyesen!

  Tisztelt Szülők, Tanulók! A Pécsi József Nádor Általános-, Középfokú Iskola és Szakképző Intézmény 2022. november 30-án (szerdán) pályaválasztási nyílt napot tart, melyre szeretettel várjuk az általunk oktatott képzések, szakmák iránt érdeklődőket.

  Helyszín: iskolánk Apáczai Cs. J. krt. 1. sz. alatt lévő telephelyén (Nevelési Központ alatt).
  Időpont: 10:00 – 12:00 óra között.

  A fenti időponttól eltérően, előzetes egyeztetés után más időpontban is szívesen fogadjuk az érdeklődőket.

  Kedves nyolcadikosok! Szeretettel várunk titeket a debreceni Magiszter Gimnázium nyílt napjára 2022. november 16-án 8:00-13:00 óráig. A napi program a következőképpen alakul: 8:00-8:40 regisztráció és általános tájékoztató 8:50-9:30 biólógia, testnevelés óra 9:40-10:20 matematika, történelem óra 10:30-11:10 német óra 11:20-12:00 földrajz óra 12:10-12:50 angol óra. 

  2022. 10. 20.: Tanulmányi területek nyilvánosságra hozatala
  2023. 02. 22.: Felvételi lapok megküldése – JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ a középfokú felvételi eljárásban
  2022. 02. 27 – 2022. 03. 14.: Szóbeli vizsgaidőszak
  2023. 03. 17.: Felvételi jegyzék nyilvánosságra hozatala
  2023. 03. 21-22.: Módosító időszak
  2023. 03. 23.: Módosító tanulói adatlapok megküldése az Oktatási Hivatalnak
  2023. 04. 21.: Egyeztetett felvételi jegyzék (végeredmény)
  2023. 04. 28.: A középfokú intézmények értesítik a jelentkezőket a felvételi eljárás
  eredményéről
  2023. 05. 08.: Rendkívüli felvételi eljárás kezdete

  Határtalanul boldogok voltunk, amikor 2022 tavaszán megtudtuk, hogy az LMA Nyírbátori Tagintézményének 7. évfolyamos tanulói Erdélybe utazhatnak a „Határtalanul ”nemzeti összetartozás program jóvoltából. A program célja, hogy diákjaink személyes kapcsolatokat alakítsanak ki azokkal a gyerekekkel, akik a szomszédos országok magyarlakta területein élnek.

  A pályázati kiírás szerint 22 fő hetedik évfolyamos diák és 3 fő kísérő pedagógus számára nyílt lehetőség, hogy 2022. augusztus 22-től 26-ig, azaz öt napot határon túl, mégis „magyar földön” töltsön. 

  A kiránduláson részt vevő tanulók Nagyné Lőrincz Lilla tanárnő segítségével előkészítő foglalkozáson készültek fel a rájuk váró programokra.

  Intézményünk ismételten csatlakozott az európai mobilitási világhéthez, melynek jegyében a tiszta és fenntartható közlekedés fontosságára hívtuk fel tanítványaink figyelmét. A programok szervezését, előkészítését Kopasz Csabáné Olgi néninek köszönhetjük. Örömmel tölt el bennünket, hogy egyre többen ismerik, használják a környezetbarát és fenntartható városi közlekedési lehetőségeket.  A hét során minden nap szervezett programon vett részt mind az alsó, mind a felső tagozat. Volt többek közt plakátkészítés, KRESZ- verseny, s büszkék vagyunk arra, hogy az iskola gyalogszerrel vette nyakába a várost, s tett egy nagy sétát a csodaszép településünkön. A szeszélyes időjárás sem szegte kedvünket, és az iskola udvarán egy kerékpáros ügyességi vetélkedőt szerveztünk. Igazán nagy sikere volt a gyerekek körében, sőt volt, aki rollerrel vagy görkorcsolyával versenyzett.

  Lelkesen készülődtünk a 32. szüreti felvonulásra. Három tanítványunk, Erdős Nándor, Hornyák Szabolcs és Posta Dominik 5. osztályos diákok a kisbírói szerepben képviselték intézményünket. Örömünkre szolgált, hogy az alsós kategóriában sikerült a dobogó legfelső fokára felállnunk, a felsősök versenyében pedig a 3. helyen végeztünk.

  Iskolánk 6. osztályosait a magyar népmese napja ihlette meg, akik egy kedvelt és ismert mesét, A só című népmesét jelenítették meg fakanálbábok segítségével a tanulóifjúság nagy örömére. Előadásukat nagy siker koronázta. A felkészítésben közreműködött Kóródiné Tóth Mária, a Varázslat Bábcsoport vezetője. 

  Az ünnepségen készített videó itt megtekinthető:

  https://www.youtube.com/watch?v=Hh0Ujf8Uf0o

  A zene világnapjáról is méltóképpen emlékeztünk meg. A felső tagozatos gyerekek közül Dzsudzsák Eszter és Májer Dorka hangszeres szólóval nyitotta meg a megemlékezést, majd két csodálatos dallam csendült fel, melyben szólót énekelt Borsos Petra 7. osztályos, Illés Dorka és Hornyák Szabolcs 5. osztályos tanuló. Köszönettel tartozunk az énekkar művészeti vezetőjének, Nagyné Lőrincz Lilla tanárnőnek.

  Az ünnepségen készített videó itt megtekinthető:

  https://www.youtube.com/watch?v=7J4ZOES8-RE

  Iskolánkban október 6-án megemlékeztünk az 1848-1849-es szabadságharc Aradon kivégzett tizenhárom tábornokáról.  A 3-4. osztályos diákok és felkészítőik, Lukács Tiborné és Seresné Kónya Antónia tanító nénik méltó módon idézték fel a magyar történelem gyászos eseményét.

  Intézményünk 6. 7. és 8. évfolyamos tanulói, valamint kísérő pedagógusaik ebben az évben is részt vettek az 1479-es kenyérmezei csata tiszteletére rendezett megemlékezésen, melyre október 13-án a nyírbátori Református templomban került sor.

  Törekszünk arra, hogy nebulóinkat az egészséges életmódra neveljük. Szeptember utolsó napján a reggelt egy zenés gimnasztikával kezdtük, melyet a magyar diáksport napja alkalmából rendeztünk. A sport iránti szeretetünk októberben abban nyilvánult meg, hogy a Bozsik Program aktuális rendezvényein a legkisebbek nagyon ügyesen szerepeltek.

  Az október hónap számos kulturális rendezvényt is tartogatott az Élménysuli tanulóinak. A Kulturális Központban megrendezett Filharmónia rendezvénysorozat első előadása igazán fergetegesnek bizonyult. A gyermekbérletes színházi előadások is elkezdődtek, melyre intézményünk közel 100 tanulója vett bérletet. Első ízben egy zenés mesejátékot tekinthettünk meg, melyet nagyon élvezett a tanulóifjúság apraja- nagyja.

  A „Tök jó nap” elnevezésű – immár hagyományosnak mondható – rendezvényünkön minden diák részt vett azon a szellemes akadályversenyen, amelyen érdekes és misztikus feladatok vártak rájuk. A verseny szervezéséért köszönettel tartozunk Takács Adrienn pedagógusnak, valamint Templom Sándorné tanító néninek és Szász Tamás tanár bácsinak, akik a verseny lebonyolításában közreműködtek. Természetesen nem maradt el a jelmezes felvonulás sem. Majd osztálykeretben folytatódott valamennyi közösségben a táncos, vetélkedős mulatság.

   

  Ismerkedés a KoRa Iskolával. 2022. november 10-én, csütörtökön, 16.30-tól találkozót szervezünk a 2023/24-es tanévben iskolát kezdő gyermekek érdeklődő szülei számára. A találkozó során megismerhetik iskolánk működésének alapelveit, a szokásainkat, az időbeosztást és azt, hogy miben különbözik és miben nem a KoRa más intézményektől. A találkozóra regisztráció szükséges, amelyet az alábbi űrlap segítségével tudnak benyújtani, ide kattinva.

  Kedves felvételizők! Iskolánk november 23-án 13:00 órától nyílt napot tart. Kémiai látványshow (laboratóriumi kísérletek). A részvételről igazolást adunk. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődő 8. osztályost.

   

  Az 1956-os dicső, ugyanakkor tragikus eseményekre emlékeztünk. A műsort a 7. osztályosok, az 5.-esek és a másodikosok együtt adták elő. A dramatikus játék címe: Bőröndmese Nemcsak a diákok működtek együtt abban, hogy a műsor sikert arasson, hanem mi, tanárok is egymással és a gyerekekkel. 

  Október 21-én tartottuk meg iskolánkban az egészségnapot. Az osztályok érdekes bemutatókon keresztül hívták fel a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. Plakátok készültek, mozgásos énekek, versek hangzottak el az egészséges ételekről, a bőrápolásról, a helyes kézmosásról, a gyógynövényekről, illetve arról, hogy milyen szerepe van a különböző színű ételeknek az életünkben. 

  Az első, ötödik, hatodik és hetedik osztályGyulán járt tanulmányi kiránduláson, ahol megnézték az Almásy kastélyt valamint a Gyulai várat. 

  Az iskola tanulói a hagyományokhoz hűen egy egynapos kiránduláson vettek részt Debrecen-Józsán, a Tamás-tanyán, ahol vetélkedők és bográcsozás színesítette a programokat. A legérdekesebbek mégis a tanya lakói voltak: lovakat, nyulakat és mangalicákat lehetett simogatni vagy megnézni; a ketrecekben pedig fürjek, tyúkok és papagájok várták az érdeklő gyerekeket. 

  Hosszas szervezés és gyakorlás után végre elérkezett a nap, amikor végzőseinkre végre felkerültek a szalagok, és bemutathatták sokat gyakorolt táncaikat családtagjaik, tanáraik és saját maguk legnagyobb örömére. A debreceni Vasutas Művelődési Központ termében teltház várt a végzősökre.

  Hagyományainkhoz híven ebben a tanévben is megrendeztük 2022. október 12.-én délelőtt a Magiszter iskola 1. osztályba lépő tanulóinak a Csibeavató műsorát.

  Játékos feladataik között szerepelt a zenés bemelegítés. Ezt követte néhány mókás játék, amelyet elsőseink nagy élvezettel hajtottak végre. Az eredményhirdetés után, ahol természetesen mind a három osztály győztesként állhatott dobogóra, iskolai fogadalmat tettek. Csibeavatónk végén pedig a negyedikes diákok megajándékozták kis csibéinket egy általuk készített medállal. Mindenki jól érzete magát!

  Évek óta tartó hagyomány már iskolánkban, hogy az őszi szezonban futballbajnokságot rendezünk a felső tagozat csapatai számára. Osztályonként a gyerekek maguk szervezik meg a csapatokat és jelentkeztetik magukat a versenyre a szervező Pocsai Zsolt és Rostás János tanár bácsiknál. Idén november 9-én került sor a Magiszter "Mini" Őszi Teremlabdarúgó Torna  5.-6. évfolyamos futballistáink részvételével. A "kicsik" tornáját a 6. A osztály csapata nyerte meggyőző teljesítménnyel. Második helyen az 5. A osztály futballistái végeztek, a "dobogó" legalsó fokára pedig az 5. B-s tanulókból álló csapat léphetett. Legközelebb a „nagyok” tornája következik. Gratulálunk Mindenkinek! Hajrá Magiszter!

  7. és 8. osztályos tanulóink a Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégium szervezésében pályaorientációs napon jártak. Színes kínálat és érdekes programok hozták közelebb a szakmák világát végzős diákjaink számára. Végiglátogatták a műhelyeket, ahol diákok és oktatók közösen meséltek a különböző szakmák rejtelmeiről, a szakmai tudnivalókról, a követelményekről, a képzés lépéseiről, a szakmaszerzés utáni elhelyezkedés lehetőségeiről. A tanulók megtekintették, a hegesztő-, a gépi és CNC forgácsoló-, az asztalos műhelyeket. Jártak a varró műhelyben és a szociális gondozók szaktantermeiben. Találkoztak azokkal a cégekkel és képviselőikkel, akik a duális képzésekhez az oktatást biztosítják. Nagyon sok élménnyel tértek haza a gyerekek.

  2022. október 6.-án került sor intézményünkben a Rigóavatóra. A szokásoknak megfelelően nyolcadikos tanulóink segítségével avattuk fel az ötödik osztályosokat egy játékos délután keretében. A vidám délután folyamán sok játékos ügyességet igénylő feladatot kellett megoldaniuk a „kis rigóknak”. A változatos programok során a 3 ötödikes osztály és tanáraik között színvonalas küzdelem bontakozott ki, amelynek végén igazságos döntetlen született. A nyolcadikosok a verseny után egy avató szöveggel fogadták fiatalabb társaikat a felsősök közösségébe. Mindhárom osztály elégedetten távozott a jutalom jelvénnyel a nyakában.

  2022. október 12.-én délelőtt népi zeneszó hallatszott ki a tiszavasvári Magiszter Óvoda udvaráról. Belépve táncoló óvodásokat, óvónéniket lehetett látni, akik a muzsika hangjaira körben állva táncoltak és vigadtak. Szüreti sokadalom névvel őszi tematikus napot tartottak. Vidám, hangulatos falvédő hirdette az eseményt. A fal tövében egy nénike és egy bácsika üldögélt, almával teli kosárral előttük. A gyerekek vidáman vették körül őket és ültek az ülökbe. Ám a figurák mozdulatlanságát látva derült ki, hogy ők bizony Ősz apó és Ősz anyóka, szalmából készült őrei az óvodának.

  A Halloween party hagyományőrző programjaink egyike. Évről-évre, jelmezes felvonulással és játékos vetélkedőkkel ünnepeljük. Jókedv, móka, kacagás.

  November 2-án, verőfényes napsütésben tanulmányi kiránduláson vettünk részt Répáshután, ahol erdei túra, szarvasbőgés gyarapította ismereteinket az őszi évszakról. Ez a kirándulás kapcsolódik a természettudományi képzésünk terepgyakorlatához is.

  Az alsós gyermekeink érdeklődési körének megfelelő természetismeret tantárgyba beépíthető interaktív órán vettek részt. Betekintést nyertek az őslények, ősmaradványok és a csodálatos kőzetek, ásványok világába. Barangolást tehettek a régmúlt Pannon tenger és élővilág környezetébe, a kiállítás megtekintésével, mozgalmas feladatokat, applikációkkal, számítógépes játékokkal.

  Az aranykalászos gazda általános mezőgazdasági szakismeretekkel, a mezőgazdasági munkák végzéséhez elengedhetetlen elméleti, fizikai és gyakorlati felkészültséggel, a vállalkozói tevékenységhez szükséges alapismeretekkel rendelkező szakember. A mezőgazdasági termelési feladatokat gazdaságosan, szakszerűen, környezetkímélő módon végzi, ismeri az állattartás, a szántóföldi növénytermesztés és a kertgazdálkodás alapjait. A képzés részleteiért kattints ide: https://bereg-szakkepzes.hu/aranykalaszos-gazda-tanfolyam/

  Minden szülőnek az a legfontosabb, hogy a gyermeke jól érezze magát a bölcsődében és az óvodában. Az új típusú dajka szakmai képzéssel bölcsődében és óvodában is el tudsz helyezkedni.

  A képzés célja, hogy a képzésben résztvevő elsajátítsa a Dajka szakképesítés megszerzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket, készségeket és kompetenciákat.

  A képzés további részleteiért kattints ide: https://bereg-szakkepzes.hu/ovodai-dajka-tanfolyam/

  A vállalkozási mérlegképes könyvelő szakképesítéssel rendelkező szakember önállóan és teljeskörűen végzi egy vállalkozás számvitellel összefüggő feladatait. A gazdálkodás sajátosságaira figyelemmel összeállítja egy vállalkozás számviteli politikáját és a kapcsolódó szabályzatokat. Kialakítja az analitikus nyilvántartásokat és folyamatosan vezeti azokat, továbbá rendszeresen egyezteti és ellenőrzi egyezőségüket a főkönyvi könyveléshez.

  A képzés további részleteiért kattints ide: https://bereg-szakkepzes.hu/uj-vallalkozas-merlegkepes-konyvelo-kepzes/

  Mindazoknak, akik érdeklődnek a pedagógiai területek iránt, akik szeretnének integrált bölcsödei, óvodai, vagy iskolai környezetben dolgozni. Azoknak, akik empatikusan és türelmesen tudnak fordulni a gyerekek, különös tekintettel a sajátos nevelési igényű (SNI) gyerekek és családjuk irányában. Azoknak, akik jó konfliktusmegoldók, szeretnek és tudnak csapatban dolgozni. 

  A képzés további részleteiért kattints ide: https://bereg-szakkepzes.hu/pedagogiai-munkatars-pedagogiai-asszisztens/

  Az EUGimi tökfaragó versenye a kulisszák mögött. Idén is szebbnél-szebb alkotások készültek diákjaink által. További képekért kattints ide!

  A 2021 szeptemberében alakult Varázslat Bábcsoport 2022. november 18-án részt vett a Gyermekbábjátszók Országos Gálarendezvényén, amelynek Szolnok városa adott otthont immáron második alkalommal. Az Élménysuli igen ügyes bábosainak ez volt az első olyan lehetősége, amikor egy szakavatott zsűri előtt mutatkozhatott be.

  Intézményünkben 2022.12.02-án lesz a második "Betekintgető" rendezvény a nagycsoportos óvodásoknak. Szeretettel várjuk az érdeklődőket.

  Tiszavasváriban, a Magiszter Iskolában évek óta hagyomány már az őszi időszakban a könyvtárban megrendezett játékos vetélkedő az alsó tagozatos osztályok számára. 

  Az évfolyamok egymás között vetélkedtek egy-egy délutáni, kötetlen foglalkozás keretein belül. Az osztályokat egy 3 főből álló csapat képviselte, akik számot adtak olvasási-, szövegértési-, logikai készségükről és kézügyességükről egyaránt. Nagy sikere volt a mesék dramatizálásának és a kreatív feladatoknak egyaránt.

  2022. november 9-én rendeztük meg az idei Magiszter "Mini" Őszi Teremlabdarúgó Tornát 5-6. évfolyamos futballistáink részvételével. A "kicsik" tornáját a 6. A osztály csapata nyerte meggyőző teljesítménnyel. Második helyen az 5. A osztály futballistái végeztek, a "dobogó" legalsó fokára pedig az 5. B-s tanulókból álló csapat léphetett. Gratulálunk Mindenkinek! Hajrá Magiszter!

  A tanítási év – talán – legszebb szakaszához érkeztünk. Az adventi várakozás ideje alatt szépülnek a folyosók, a tantermek. Hópihék, fenyőfák, Mikulás és rénszarvasai néznek le ránk a falakról. Ünnepi díszbe öltözik az iskola. Az 5.b osztály osztályfőnöke Vincze Ágnes kolleganő gyönyörű adventi koszorút készített ügyes kezű tanítványaival, a folyosói asztalra, hogy minden belépő megcsodálhassa az ünnepvárás szép jelképét. A folyosón a napközis gyerekekkel együtt lobbantottuk fel ismét a várakozás – immár második lángját.

  Adomány érkezett az óvodába. A Facebook felületen az „Örökbe fogadok egy ovit” oldalra regisztráltunk. Ott adományozók keresik a kapcsolatot azokkal az óvodákkal, akik elfogadnak játékokat, gyermekruhákat, tisztálkodó és tisztítószereket stb. 2022. november 03-án plüss figurákat kaptunk két nagy papírdobozzal. Zsilák Szilviától Budapestről.

  2022. 11.11-én újabb adomány érkezett óvodánkba. Az „Örökbe fogadtam egy ovit” program keretein belül jószándékú, óvodánkat támogatni akaró segítő keresett meg ismét minket. Agárdi-Nyárai Andrea Inárcsról küldött minden csoportnak az óvodában – színező, képességfejlesztő gyermekújságot. A gyerekek nagyon örültek neki, azonnal hozzá is láttak a lapozgatáshoz, nézegetéshez.

  A Henkel Kft 8 raklapnyi tisztálkodószert ajánlott fel Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található hátrányos helyzetű intézményeknek. Az „Örökbe fogadok egy ovit” mozgalom révén óvodánk egy volt a 129 intézmény közül, akik részesültek ebből a nagylelkű adományból. A dobozokban tusfürdőt (amit kellő hígítással akár folyékony szappannak is tudunk használni. A felajánlott tusfürdők és a kozmetikai táskák nagy örömet okoztak a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt az óvodában. A gyerekek élvezettel illatolták a finom tusfürdőt. Köszönjük szépen a felajánlónak, hogy gondolt ránk!

  Október 16-án a Magiszter Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Fényes Adolf tagintézményének diákjai aranyminősítést szereztek az Országos Minősítő Táncversenyen.

  November 3-án Halloween parti volt a Magiszter Szolnoki tagintézményében.

  November 4. Az iskola kadétjai, a 11.b és a 9. a osztályból gyakorlati foglalkozáson vettek részt, amelynek keretében lehetőségük nyílt kipróbálni a repülést.

  November 26-án szalagavató bált tartottunk a Magiszter Szolnoki tagintézményében. 

  Szentirmai Péter diákönkormányzatot segítő kolléga a már megszokott módon szervezett az iskola aulájába egy adventi műsort. A műsor reggelén az egész iskolát ünnepi díszbe öltöztették a gyerekek, feldíszítették az iskolai fenyőfát is. A műsor során a 9., a 10. és a 12. évfolyam szépen olvasó tanulói olvasták meg az ünnephez méltó verseket, majd ezt követően meggyújtorrák az első adventi gyertyát, a hit gyertyáját.

  Hisszük, hogy a jövőben is ilyen összetartó iskolaközösség ápolja a hagyományokat.

  A POM-POM együttes a gyerekeket bevonva nyomozott Mikulás puttonya után, ahol zenével, tánccal és fergeteges hangulattal feltöltődve folytathatták az elsősök a tanulást az iskolában. A Mikulás ellátogatott az iskola minden osztályába. Az 5. osztályosok a Mikulás-nap alkalmából egy vidám, játékokkal is egybekötött program keretében megajándékozták egymást.

  Adventi gyertyagyújtások és kiscukrász-szakkör segített a karácsonyi ráhangolódásban.

  2022. december 1-jén Szentirmai Péter munkatársunk ellátogatott a Tiszavasvári Tagintézménybe, ahol a bűvészműsort tartott a gyerekeknek. Ezen felül a debreceni munkatársakkal ruhagyűjtés során összegyűjtöttünk több zsák játékot, ruhaneműt, és azt elküldtük a Tiszavasvári iskolába járó gyermekeknek.

  December 7-én tartottuk a hagyományos rajzversenyünket. A díjazottak.

  December 15-én Kis -Csontos Róbert és Szalkári-Kristó Andrea a 9.a osztály kadéttanulóival a budapesti Hadtörténeti Múzeumban járt.

  Adventi Dök nap a Magiszterben Szolnokon

  A Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Általános Iskola Nyírbátori tagintézménye a következő betekintgetős programját "Mese, mese, mátka ... " címmel 2023.01.27-én (pénteken) 14:00 órai kezdettel rendezi meg. 
  Program: 14:00-14:30 Bábelőadás, 14:30-15:30 Bábkészítés, szülői tájékoztatás
  Szeretettel hívjuk és várjuk a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket a programunkra!

  Pályaorientációs nap a Magiszterben.
  Az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Képzőművészeti tanszékének bemutatkozása iskolánkban. Balázs Péter egyetemi docens továbbképzési tájékoztatót tartott vetített előadás keretében.

  A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programhoz kapcsolódva nagyszabású kampányrendezvényt tartott a Bálnában, a Fővárosban, ahová Szalkári-Kristó Andrea és Kis-Csontos Róbert kísérte el a
  kadéttanulókat.

  Iskolánk csapata részt vett a Wallenberg vetélkedőn, a Dunától keletre eső régió fordulóján Vácott. Hetedik helyezést értek el. A csapatot Radácsi Éva készítette fel.
  Iskolánk kisfilmje lett a legjobb.

  Szalkári-Kristó Andrea és Kis-Csontos Róbert vezetésével a kadétok két napos Mátra-túrán vettek részt. A program része volt egy 12 km hosszú erdei túra is.

  Megrendezésre került az iskolai farsang. Délelőtt kerültek kiosztásra a nyerő
  szelvények tombolatárgyai. A délutáni jelmezes felvonulás után egy fantasztikus
  bűvész előadást láthattak a diákjaink.

  A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban tekintették meg az 5. 6. és 7.
  osztály tanulói A Kőszívű című előadást. A csoport előtte ellátogatott a Malom
  Plázába is, ahol mindenféle finomságot ettek és volt lehetőségük diákoknak
  kikapcsolódni és beszélgetni. Ez a kirándulás minden tanuló számára hasznos és
  kellemes időtöltésnek bizonyult.

  Intézményünk 4 tanulója március 1-jén részt vett a "Tiszán innen, Dunán túl" Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Népdaléneklési Versenyen. Nagyon szép eredményekkel büszkélkedhetünk, hisz valamennyi diákunk kiemelt arany minősítésben részesült.

  Március 10-én Kocsár László rendőr százados tartott egy interaktív előadást. A foglalkozás témája a bűnmegelőzés volt. 11 órától kezdődő előadáson jó hangulatban és kíváncsian vettek részt az intézmény tanulói.

  Az 1848-március 15-ei forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából iskolai
  megemlékezésen tartottak a 9.K, a 10.K és a 12.K osztály néhány tanulója. A rendezvény Szentirmai Péter irányításával került megvalósításra.

  Március 14- és 15-én méltatták intézményünk tanárai és tanulói az 1848-as magyar forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulóját. Iskolánkban kedden tartottunk megemlékezést, a városi ünnepségen pedig koszorút helyeztünk el intézményünk nevében.

  Március 18-án zajlott le a Megyei Szenti Ernő Rajzverseny, ahol tanulóink előkelő eredményeket értek el.

  Iskolánkban megemlékeztünk az 1848-as forradalom eseményeiről és a szabadságharc hőseiről. A hatodik osztályos diákok már hetekkel korábban készültek a jeles alkalomra: gyakorolták a műsort, dekorációt és faliújságot készítettek.

  Március 17-én a Kövér Béla Bábszínházban jártunk a Kuflik című előadáson. Kísérő pedagógusok az 1. és 2. osztályos tanárok voltak. 

  Down-szindróma világnapján elindított gondolat a reggeli beszélgetőkörön: Te is más vagy, te sem vagy más. A világnap alkalmából a gyerekek összegyűjtötték a közös tulajdonságainkat és plakátot készítettek belőle.

  A víz világnapján az alsó tagozat meglátogatta a Szent István téri víztornyot. A gyerekek elszavalták a Nemzeti dalt, míg a bebocsájtásra vártak. A víz világnapját sokszínű programmal ünnepeltük délután. 

  Az Esélytér Intézményfenntartó az iskolagyümölcs és iskolazöldség program végrehajtásáról szóló 15/ 2021.(III.31.) AM rendelet alapján iskolagyümölcs beszerzésére ajánlattételi kiírásokat tesz közzé valamennyi érintett intézménye – és a mellékletekben szereplő iskolák ott feltüntetett tanulói létszáma – vonatkozásában.

  Az Esélytér Intézményfenntartó az óvoda- és iskolatej program szabályozásáról szóló 19/2021.(V.5.) AM rendelet alapján iskolatej beszerzésére ajánlattételi kiírásokat tesz közzé valamennyi érintett intézménye – és a mellékletekben szereplő iskolák ott feltüntetett tanulói létszáma – vonatkozásában.

  Az Esélytér Intézményfenntartó az óvoda- és iskolatej program szabályozásáról szóló 19/2021.(V.5.) AM rendelet alapján iskolatej beszerzésére ajánlattételi kiírásokat tesz közzé valamennyi érintett intézménye – és a mellékletekben szereplő iskolák ott feltüntetett tanulói létszáma – vonatkozásában.

  A szaval a suli program keretén belül minden osztály elmondta az általa kiválasztott, tanítója segítségével megtanult kedvenc versét a reggeli sorakozó alkalmával. 

  Fenntarthatósági Témahét, melynek keretében olyan programokat szerveztünk és tevékenységeket végeztünk, melyek felhívják a figyelmet arra, hogy milyen fontos ökológiai lábnyomunk méretének csökkentése és a környezettudatos életmód kialakítása.

   

  A Fenntarthatósági Hét programjaként papírgyűjtést szerveztünk. A nap végére 2440,9 kg papírt gyűjtöttünk össze. Ezzel részt veszünk egy iskolák közötti versenyen is, melynek fődíja 60 000 Ft.

  Húsvéti kézműves foglalkozást szerveztünk a tanulóinknak, ahol mindenki maga készíthette el a díszt, melyet haza vihetett.

  Az iskolánkban zajló „Csibecsalogató” záró programja az április 17-én, hétfőn megrendezett „Csibe-csata”, családi sport délután volt. A borús idő ellenére a gyermekek szüleikkel boldogan érkeztek meg iskolánk tornatermébe. 

  2023. április 3-án, hétfőn már 3. alkalommal találkozhattak a nagycsoportos óvodások a leendő elsős tanító nénikkelaz iskolában. Ági nénivel és Edit nénivel egy igazán interaktív órát töltöttek el iskolánk ebédlőjében. A csipogó Csibével indították a napot, aki a rádióban is csak csipogott, és csipogott és csipogott. 

  Iskolánkban 2023. április 21.-én pénteken és 24.-én hétfőn került sor a Föld- Napi megemlékezésre, ahol elsősorban a környezettudatos viselkedésmód és egészséges életmódra nevelés volt a fő cél. 

  Idén is nagy érdeklődés övezte Hangos Olvasási Versenyünket, amely intézményünk tavaszi hagyományainak megfelelően 2 évente kerül megrendezésre. A 2023. április 14-i eseményen 3-8. évfolyamig összesen 51 tanuló mutatta meg tudását.

  Tiszavasvári Művelődési Központ Járási szavalóversenyt hirdetett Szeptember végén címmel, a Költészet Napja és Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából. Járási szavalóverseny 2023.04.17.-én került megrendezése a tiszavasvári Városi Könyvtárába. 

  Tiszavasvári Polgármesteri Hivatal az idén is csatlakozott az országos TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért 2023. akcióhoz. A kampány célja, hogy önkéntes megmozdulás keretében közösen varázsoljuk tisztábbá környezetünket. Az idei dátum: 2023. 04. 22. szombat 8:00 óra volt. 

   

  Április legvégén és május elejn került sor a agiszter Óvoda 6 csoportjában az Anyák napi ünnepségekre. A szülők és a gyerekek is ugyan olyen izgalommal várták aezt a napot, mint az óvodásokat felkészítő óvónénik, asszisztensek és dajkák. 

   

  Április hónapban vers- és meseondó versenyre került sor a tiszavasvári Magiszter Óvodában. Minden csoportból több gyerek is eljött, hogy megmutahassa tehetségét, bátorságát. Meghívottak voltak a szülők is, akik nagyon büszkén, csendben – sokszor könnyeiket nyelve – hallgatták meg gyermekekiket.

  Május 11-én rendhagyó módon ünnepeltük meg, és köszöntöttük az Édesanyákat. Erre az alkalomra nem versekkel és énekekkel készültünk a gyerekekkel, hanem közös élmények megszerzésére fektettük a hangsúlyt. A tanítási órák után megtartottuk a Kiscukrász szakkört, ahol piskótát díszítettünk, gyümölcssalátát és limonádét állítottunk össze. 

  Iskolánk diákjai számos kiránduláson vettek részt a hónap folyamán. Kadétjaink Budapesten jégkorong mérkőzésen voltak. Tanulóink érdekes tapasztalatokban részesültek a Szolnoki Kalandparkban. 10 diákunk Sástón tett kirándulást kísérőtanáraikkal.

  Iskolánk tanulói részt vettek a városi bolondballagáson, és búcsúztatón május 3-án majd két nap múlva saját intézményükben is elballagtak a végzősök.

  Örömmel számolunk be arról, hogy iskolánk 7 tanulója 2023. május 5-én egy igazán különleges versenyen mérettette meg magát. Élménysulis diákjaink „ A lélek hangja ” regionális versíró versenyen mutatták meg, milyen gazdag a szókincsük, a fantáziájuk, milyen ügyesek a rímfaragásban.

  A London Bridge országos angol nyelvi verseny döntőjét 2023. május 13-án Budapesten, az ELTE-n rendezték meg, ahol Czekmeiszter Panna 6. évfolyamos diák 3. helyezést ért el

  A Báthory Anna Református Általános Iskola és Óvoda által szervezett IX. Országos Komplex Természettudományi Verseny döntőjébe az Élménysuli két csapata jutott be, melyet igen szorgalmas és heteken át tartó munka előzött meg. A végső megmérettetést 2023. április 22-én, szombaton rendezték.

  Tekintse meg iskoláink részletes nyári ügyeleti rendjét.

  Érettségire épülő, esti munkarendben történő képzéseket indítunk!

  Meggondoltad magad? Nem oda vettek fel, ahová szeretted volna? Ne aggódj, a Leonardo Média Akadémiában még van hely!

  Nyári tábort szervez a Leonardo Média Akadémia és a tudatos számítógépezéssel foglalkozó Zero2Hero!

  Időpont: 2023.08.14-18.

  Felzárkóztató általános iskolai képzés indul a Magiszter Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Tiszavasvári Tagintézményében.

  2023/2024-es tanévkezdési időpontok a nyíregyházi Leonardo Média Akadémián

  Gyermeknapi adománygyűjtést szervezett a Győrújfalu SE az Örökbe fogadok egy ovit
  kampányban. Az idei gyermeknap alkalmából célul tűzték ki, hogy berendezik a Magiszter
  Tiszavasvári Ovi udvarát a közelgő tavaszra és nyárra gondolva.

  2023. 09. 13-án iskolánk 13. évfolyamos tanulói Dávid Mihály festőművész kiállítását tekintették meg a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban. 

  Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

  Intézményünkben a tanévnyitó ünnepség 2023.09.01-jén, pénteken 10:00 órakor került megrendezésre. Napsütéses időjárásban méltón ünnepelhettünk az iskolánk udvarán, hiszen idén 3 új 9-es osztályt indíthattunk.

  2023. szeptember 14-én a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban 15 diák és 2 angol szakos pedagógus képviselte iskolánkat a Nyelvtudás és nyelvvizsgáztatás felsőfokon idegennyelvi szakmai konferencián.

  2023. szeptember 12-én iskolánk 13. évfolyamos tanulói Sima Tamás tanár úr kíséretében a nyíregyházi LEGO gyár képkiállításán vettek részt. Az 15 éves LEGO gyár első alkalommal rendezi meg az ingyenes LEGO Játékváros eseményt Nyíregyházán, a város központjában, a Kossuth téren és a Váci Mihály Kulturális Központban.

  A Mathias Corvinus Collegium meghívására egy ismeretterjesztő napon vettek részt
  iskolánk 8 - 10 évfolyamos diákjai.

   

  Már nagyon vártuk ezt a napot! 2023. 09.29-én verebeinket végre felavathattuk!

  E jeles esemény iskolánk egyik fontos hagyománya, melyet minden évben megrendezünk.

  A József Nádor Napok alkalmával kirándulásokat szerveztünk 2023. szeptember 04-08. között.

  Intézményünkben szeptember 11 és 14. között az úgynevezett regisztrációs napok adtak teret a szervezett keretek között történő, beiskolázással és a tanév indulásával kapcsolatos tájékoztatásnak.

  A Continental Arenában megrendezésre került 23. pályaválasztási kiállításon vett részt intézményünk, ahol nagy érdeklődést mutattak a tanulók.

   

  2023. október 02-án tanítványaink a nyíregyházi Tündérkert Szeretetotthonban egy megható, szívhez szóló műsorral fejezték ki a szépkorú, idős emberek iránti tiszteletüket, elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket.

  Az Élménysuli diákjai és pedagógusai 2023. szeptember 29-én egy szuper, jó hangulatú reggeli tornával kezdték a napot.

   

  A népmese lelkünk táplálója. A legapróbb mesehallgatók, a kamaszok, a szülők, a nagyszülők számára mindennapi táplálék a mese, ugyanakkor pótolhatatlan és utánozhatatlan élményt adó utazás.

  Intézményünkben a 3-4. évfolyamos tanulók „Magyar vagyok” című műsorával emlékeztünk meg a 13 aradi vértanú és Batthyány Lajos 1849-es mártírhaláláról.

  2023. szeptember 06-án egy tematikus „múzeum” busz parkolt le Nyírbátorban. A Petőfi Irodalmi Múzeum vándorkiállításán iskolánk felső tagozatosai vettek részt.

  Az Élménysulis kisdiákok örömmel vettek részt a 33. Szüreti felvonuláson. Lelkesen készülődött mind az alsó, mind a felső tagozat.

  Óriási megtiszteltetés érte a bábcsoportunkat, mivel a magyar népmese napja és az idősek világnapja alkalmából felkérést kaptunk. Ezúttal iskolánkon és városunkon kívül is bemutatkozhattunk.

  Intézményünk tanulóközössége és pedagógusai október 2-án együtt ünnepelték a zene világnapját. Elsőként Borsos Petra 8. osztályos tanuló előadásában egy részlet csendült fel az Aladdin című mesefilmből.

  A 13. évfolyamos tanulóink Sima Tamás tanár úrral újabb művészeti bemutatón vettek részt. A kiállításon Baráth Sándor Kristóf, népi faszobrász, tárgyalkotó iparművész munkáiba nyerhettünk betekintést.

   

  A 13. évfolyamos tanulóink Sima Tamás tanár úr kíséretében ismét művészeti kiállításon vettek részt.

  Intézményünk nyíregyházi telephelyén 2023. október 06-án Fábián Ferenc vezetésével Álláskeresési tréninget szerveztünk diákjaink számára. A tréning elsődlegesen azoknak szólt, akik nem rendelkeznek munkahellyel, vagy éppen munkahelyváltáson gondolkodnak.

  Hagyományainkhoz híven idén is megtartottuk a csibeavatónkat. Résztvevő tanulóink és tanáraink nagy izgalommal várták már ezt a napot.

  A Magiszter Óvoda és Általános Iskola valamennyi tanulója, dolgozója és szülői közössége fájó szívvel búcsúzik Kerekes Attila tanár úrtól. Egy igazi példamutató pedagógust, kollégát veszítettünk el, aki nagyon fog közülünk hiányozni! Emlékét kegyelettel megőrizzük.

   

   

  A leendő első osztályos tanító nénik meghívást kaptak a Katica csoporttól egy délelőtti mesefoglalkozás megtekintésére. A nagycsoportos óvodások nagy lelkesedéssel adták elő a "Gomba alatt" című zenés mesét.

  Hagyományainknak megfelelően intézményünkben idén is megrendezésre került a Tökfaragó verseny. Minden osztályunk közösen elkészített alkotását nevezte a megmérettetésre.

   

  2023. október 20-án ünneplőbe öltözött intézményünk valamennyi tanulója és pedagógusa. Iskolánk 6-8. osztályos tanulói ünnepi műsorral emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire, hőseire.

  Hagyományainkhoz híven idén ősszel is egy igazán szórakoztató délutánt töltött együtt iskolánk apraja-nagyja.

  A Báthori István Múzeum és a Városi Könyvtár által szervezett Várostörténeti vetélkedőn vettek részt intézményünk tanulói 2023. október 19-én.

  2023. október 27-én, pénteken, iskolánk diákjainak életében is eljött a várva várt esemény a szalagavató.

   

  Intézményünk nyíregyházi telephelyén 2023. október 27-én Fábián Ferenc vezetésével Vállalkozási tréninget szerveztünk diákjaink számára. A tréning elsődlegesen azoknak a diákoknak szól, akik „önfoglalkoztatásban”, saját vállalkozás indításában gondolkodnak. Az interaktív program a vállalkozói készségfelméréstől, az ötletgyűjtésen keresztül a vállalkozásalapítás technikai lépéseit mutatja be, miközben feltárja a vállalkozói siker titkait és a kudarc lehetséges okait egyaránt.

  A Leonardo Média Akadémi a Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Általános Iskola Nyírbátori Tagintézménye újabb BETEKINTGETŐS délutánt rendez 2023. december 01.-én 14 órai kezdettel.

  November 10-én, ebben a tanévben először fogadtuk intézményünkben a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket. Az „Ősz szele zümmög…” rajzpályázat eredményhirdetése után vidám Márton-napi mulatság vette kezdetét. A délután nagyon jó hangulatban telt, láthatóan mindenki jól érezte magát.

  Intézményünk Debreceni Telephelyén megújult az informatika terem.

  „Pályaorientációs nap” keretén belül változatos, élményekben gazdag programokon vettek részt iskolánk alsó és felső tagozatos diákjai. Ellátogattak a Postára, a Mentőállomásra, s megismerkedtek e két szakma rejtelmeivel.

  A Magyar Bábjátékos Egyesület és a Nemzeti Művelődési Intézet által rendezett 3. Gyermek Bábjátszók Országos Gálájának Szolnok városa adott otthont 2023. november 18-án. A Varázslat Bábcsoport tagjai szakmai ajánlással kaptak meghívást erre a színvonalas rendezvényre. A tavalyi részvételünk alkalmával ihletet merítettünk, és eldöntöttük, hogy idén mindenképpen egy új technikával lépünk a színpadra.

  Az advent a várakozás ideje, az év legmeghittebb időszaka. Az Élménysuli adventi koszorújának első gyertyáját a Varázslat Bábcsoport tagjai gyújtották meg.

  December 1-jén második alkalommal voltak vendégségben nálunk a leendő elsősök és szüleik.

  „ Mikulás, Mikulás kedves Mikulás …” csendült fel az ismert dal 2023. december 06-án az Élménysuliban. 

  Intézményünk együttműködési megállapodást köt a Nyíregyházi Egyetemmel, melynek célja többek között a kapcsolat elmélyítése a két intézmény között: az egyetem népszerűsítése diákjaink körében, tájékoztatásnyújtás a pontszámítással, felvételivel kapcsolatban, mentálhigénés tréningek tartása tanulóink és pedagógusaink részére, a továbbtanulás és az élethosszig tartó tanulás elősegítése.

  Az Európai Üzleti Gimnázium életében hagyományteremtő módon első alkalommal került sor szalagavató ünnepség megrendezésére 2023.12.12.-én a Miskolci Telephelyen.

  Az Élménysuli tanulói számára az utolsó napra is jutott meglepetés. A Varázslat Bábcsoport nyújtotta át az utolsó ajándékot, mely egy marionett bábos előadás volt.

  Az 1. osztályos tanulóink második alkalommal vettek részt a LEGO Mozaik programján, ahol most karácsonyi képeket, kulcstartót és a szeretetet szimbolizáló szívecskéket készítettek kis kockákból.

  Az Élménysuli adventi koszorúján immáron mind a négy gyertya ég. A második gyertyát Som Eszter lobbantotta lángra, valamint csodálatos szavalatával Böszörményi Borbála varázsolt el bennünket.

  2023. december 19-én az Élménysuliban immáron második alkalommal rendeztük meg a karácsonyi forgatagunkat. Iskolánk udvara megtelt, hisz a szülők és a vendégek a gyerekekkel együtt szerették volna átélni a karácsony meghitt pillanatait.

  Az LMA Nyírbátori Tagintézményének énekkara 2023. december 17-én fellépett egy karitatív karácsonyi rendezvényen, ahol a rászoruló családok gyermekeinek nyújtotta át nagy szeretettel „Csendes karácsonyi üzenet” című zenés - verses összeállítását.

  2023. december 18-án városunk főterén a Bátori Karácsony rendezvény alkalmával - több intézmény mellett - iskolánk énekkara is megajándékozta a város lakóit „Csendes karácsonyi üzenet” című előadásával.

  „A magyar kultúra napján nagyobb figyelmet szentelünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutatjuk és továbbadjuk a múltunkat idéző értékeinket. ”- csendültek fel ezek a gondolatok abban az emlékműsorban, amelyet 2024. január 22-én az Élménysuli 7. osztályosai adtak elő. A műsort osztályfőnökük, Kóródiné Tóth Mária tanárnő állította össze.

  Intézményünk Nyíregyházi Telephelyének pedagógusai és diákjai csatlakoztak Roma Ádám pedagógus Fekvőtámaszos kihívásához. A cél 2 millió fekvőtámasz, Közösen, együtt! A résztvevők áprilisig számolják a napi teljesítményüket, bárki bármikor csatlakozhat. A 20. napon 477.329 fekvőtámasz teljesítve.

  A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium ebben a tanévben is meghirdette „Kossuthos levelezős versenyét” a 7. és 8. osztályos tanulók számára. A több fordulós versengés utolsó állomására, a megyei döntőre 2024. február 05-én került sor. Az „Élménysulis” diákok közül a korábbi fordulókban elért eredményeik alapján 13 tanuló kapott meghívást a megmérettetésre magyar nyelv, matematika és történelem tantárgyakból.

  Az Európai Üzleti Gimnázium székhelyén Egerben, valamint a Nyíregyházi és Debreceni Telephelyén február első hetében került sor a szalagavató ünnepség megrendezésére. A 12. E (h.osztályfőnök: Math Gergő), a 12. A (osztályfőnök: Farkasné Szilágyi Zsuzsanna) és a 12. D osztály (osztályfőnök: Orosz Gabriella) végzősei kaptak szalagot.

  Február 12-én tartottuk intézményünkben a farsangi délutánunkat. Az 5. osztályosok vidám nyitótánccal köszöntötték a jelmezekbe öltözött kicsiket és nagyokat. Hercegnő, Pókember, indián, cowboy, balerina, méhecske, gomba… Csak néhány a megannyi ötletes maskara közül. A vidám felvonulást közös tánc zárta, majd az osztálytermekben folytatódott a felhőtlen mulatozás. Köszönjük a szülők segítségét a jelmezek elkészítésében, és hogy rengeteg finomsággal látták el a télbúcsúztató gyereksereget.

  Februárban az Európai Üzleti Gimnázium minden telephelyén farsangi mulatság került megrendezésre. Az iskola fánkkal és üdítővel lepte meg a diákjait és tanárait, akik közül többen is jelmezben érkeztek a jeles alkalomra.

  Egy iskola fejlődése soha nem állhat meg, hiszen eleget kell tennie a fejlődő kor követelményeinek. Iskolánk az elmúlt hónapban újabb fejlődésen ment keresztül.

  Az Európai Üzleti Gimnázium Erasmus+ pályázat benyújtását tervezi a következő időszakban. Ennek kapcsán, együttműködő partneri egyeztetésre került sor 2024. március 7-én, csütörtökön a Gymnázium Kráľovský Chlmec igazgatójával, Dobos Gáborral.

  Intézményünk hat tanulója március 6-án részt vett a "Tiszán innen, Dunán túl" Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Népdaléneklési Versenyen, melyet Nyíregyházán rendeztek meg. Nagyon szép eredményekkel büszkélkedhetünk, hisz valamennyi diákunk kiemelt arany, illetve arany minősítésben részesült.

  Iskolánk tanulói bowlingozással kapcsolódtak ki, amit mindannyian nagyon élveztek.

  Iskolánk tanulói változatos programokkal lettek gazdagabbak szeptember elején. Kirándulást szerveztünk, intézményünk udvarán tartottunk változatos programokat és kézműves foglalkozással fejlesztették kreativitásukat.

  Diákjaink közös mozizással, filmvetítéssel szórakoztak.

  Iskolánk tanulói digitális kompetenciamérésen mérték fel meglévő tudásukat.

  Videót készítettünk intézményünk népszerüsítéséhez.

  Iskolánk diákjai egy kis ünnepség keretein belül az 1956-os forradalom hőseire és áldozataira emlékeztek.

  Pakolás és a hátsó épület birtokbavétele a diákok aktív részvételével.

  Halloween ünnep iskolánkban.

  Iskolánkba ellátogattak a nyolcadikos diákok és szülők.

  Miskolcon minden évben megrendezik a Szabad a pálya elnevezésű pályaválasztási kiállítást, amelyen iskolánk is képviseltette magát. Idén már második alkalommal a Miskolci Egyetemen rendezték meg.

  Márton nap iskolánkban. Idén is megemlékeztünk a Márton napi hagyományokról és libazsíros és libatepertős kenyérrel leptük meg a diákokat.

  A klub- és élményszoba berendezésre került új padlószőnyeggel és babzsákokkal bővültünk.

  Iskolánkban elkezdődött az adventi készülődés és dekorálás.

  Iskolánkban elkezdődött az adventi készülődés és dekorálás.

  December hónap folyamán a miskolci intézményünkbe is ellátogatott a Mikulás, hogy ajándékkal kedveskedjen minden tanulónak.

   

  A hónapot mézes napokkal nyitotta az iskola, mely során a tanulók amellett, hogy rengeteg érdekes információval gazdagodtak a mézzel és a méhészek munkájával kapcsolatban, lehetőségük volt megkóstolni a friss hazai mézet.

  Február 14. Valentin-nap, vagy nekünk magyaroknak Bálint-nap, melyet a diákok is örömmel ünnepeltek.

  A magyar népmese napja alkalmából iskolánk alsó tagozatosai rajzokat készítettek
  ismert mesékről.

  Iskolánk tanulói állatasszisztált foglalkozáson vettek részt. Királylány, a fekete mudi terápiás kutyus elvarázsolt mindenkit.

  A Magyar Diáksport Napja alkalmából iskolánkban is sportnapot tartottunk. Játékos ügyességi feladatok bíztatták diákjainkat egy kis mozgásra. A program nyitásaként egy közös bemelegítés után iskolakört futottak tanulóink.

  A Zene Világnapja alkalmából interaktív zenetörténeti foglalkozáson vehettek részt diákjaink. Ének szakos kollégánk, Baracs Róbert bemutatta, hogyan fejlődtek az egyszerű sípok hangszerré. A rendhagyó énekórát közös énekléssel zártuk.

  Az Állatok Világnapja alkalmából diákjaink a Somogyi Könyvtárba látogattak, ahol játékos formában bővíthették ismereteiket az állatokkal kapcsolatban.

  November 8-án iskolánk alsó tagozatos diákjai atlétika versenyen vettek részt. A gyerekek már hetekkel korábban lelkesen készültek: testnevelés órákon az osztályfőnökük, az atlétika szakkörön Pali bácsi segítségével. Mindannyian ügyesen helytálltak!

  Negyedik osztályos tanulóink a megyéből első helyezettként jutottak tovább a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döltőjébe. Gratulálunk nekik és felkészítő tanáruknak, Németh Gabriellának!

  A csapat tagjai: Berta Sarolta, Sütő Csinszka, Szöghi Emma és Kádas Vince Márton.

  Pénteken Márton-napi játékok szórakoztatták diákjainkat. A reggeli beszélgetőkör alatt mindenki megismerhette Szent Márton történetét. A felső tagozatos diákok segítségével libazsíros kenyér készült, amit a legkisebbek is örömmel fogyasztottak.

  Az idei tanévtől intézményünk is csatlakozik az ÁLLATVÉDELMI TÉMAHÉT-hez. Október 2-15. között igyekszünk számos állati programot szervezni, mely aztán majd eltart egészen áprilisig, ha szeretnénk megpályázni és megnyerni az Állatbarát középiskola címet is.
  Október 6. Az Aradi Vértanúk Emléknapja

  Az aradi vértanúkat a szabadságharc bukása után, 1849. október 6-án végezték ki, a bécsi forradalom és Theodor Baillet von Latour császári hadügyminiszter meggyilkolásának első évfordulóján. Bár az Aradon kivégzett honvédtisztek száma tizenhat, a nemzeti emlékezet mégis elsősorban az ezen a napon kivégzett tizenhárom tisztet tartja számon: Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Schweidel József, Pöltenberg Ernő, Török Ignác, Láhner György, Knézićh Károly, Nagysándor József, Leiningen-Westerburg Károly, Aulich Lajos, Damjanich János, Vécsey Károly tábornokok és Lázár Vilmos ezredes, valamint Batthyány Lajos miniszterelnök halálának napja a forradalom és szabadságharc leverésének szimbóluma lett.

  "A világ birája, a történelem fog e kérdésre felelhetni. Legyenek a szentemlékű vértanúk megáldottak poraikban, szellemeikben a' hon szabadság Istenének legjobb áldásaival az örökké valóságon keresztűl; engem, ki nem borúlhatok le a magyar Golgotha porába, engem October 6ka térdeimre borúlva fog hontalanságom remete lakában látni a mint az engem kitagadott Haza felé nyujtva agg karjaimat a hála hő érzelmével áldom a vértanuk szent emlékét hűségükért a Haza iránt, 's a' magasztos példáért, melyet az utódoknak adtanak; 's buzgó imával kérem a magyarok Istenét hogy tegye diadalmassá a velőkig ható szózatot, mely Hungária ajkairol a magyar nemzethez zeng. Úgy legyen. Amen!

  Kossuth Lajos, Turin September 20 1890."

  Intézményünk is megemlékezett 1956 eseményeiről.

  Október 23. az 1956. évi forradalom és szabadságharc emléknapja
  „…Ezerhétszázhárom,
  nyolcszáznegyvennyolc és ötvenhat:
  egyszer minden száz évben talpra állunk
  kínzóink ellen…”
  (Faludy György)