Kérdése van? Hívjon minket! +3630 319 8182

Hírek

A Mathias Corvinus Collegium meghívására egy ismeretterjesztő napon vettek részt
iskolánk 8 - 10 évfolyamos diákjai.

 

2023. szeptember 12-én iskolánk 13. évfolyamos tanulói Sima Tamás tanár úr kíséretében a nyíregyházi LEGO gyár képkiállításán vettek részt. Az 15 éves LEGO gyár első alkalommal rendezi meg az ingyenes LEGO Játékváros eseményt Nyíregyházán, a város központjában, a Kossuth téren és a Váci Mihály Kulturális Központban.

Szeptember elsején ünnepélyes tanévnyitó keretében köszöntöttük iskolánk diákjait, pedagógusait és a megjelent szülőket.

Verébtábor – 2023. 08.30-31.

Idén sem maradhatott el új verebeink felavatása. Ez az év viszont más volt, mint a többi,
hiszen 3 új 9-es osztályt üdvözölhettünk iskolánkban. Az osztályfőnökök és a diákok hatalmas izgalommal várták ezt a napot, amely számos programmal szórakoztatta őket.

2023. szeptember 14-én a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban 15 diák és 2 angol szakos pedagógus képviselte iskolánkat a Nyelvtudás és nyelvvizsgáztatás felsőfokon idegennyelvi szakmai konferencián.

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

Intézményünkben a tanévnyitó ünnepség 2023.09.01-jén, pénteken 10:00 órakor került megrendezésre. Napsütéses időjárásban méltón ünnepelhettünk az iskolánk udvarán, hiszen idén 3 új 9-es osztályt indíthattunk.

2023. 09. 13-án iskolánk 13. évfolyamos tanulói Dávid Mihály festőművész kiállítását tekintették meg a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban. 

Gyermeknapi adománygyűjtést szervezett a Győrújfalu SE az Örökbe fogadok egy ovit
kampányban. Az idei gyermeknap alkalmából célul tűzték ki, hogy berendezik a Magiszter
Tiszavasvári Ovi udvarát a közelgő tavaszra és nyárra gondolva.

2023/2024-es tanévkezdési időpontok a nyíregyházi Leonardo Média Akadémián

Felzárkóztató általános iskolai képzés indul a Magiszter Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Tiszavasvári Tagintézményében.

Nyári tábort szervez a Leonardo Média Akadémia és a tudatos számítógépezéssel foglalkozó Zero2Hero!

Időpont: 2023.08.14-18.

Meggondoltad magad? Nem oda vettek fel, ahová szeretted volna? Ne aggódj, a Leonardo Média Akadémiában még van hely!

Érettségire épülő, esti munkarendben történő képzéseket indítunk!

Tekintse meg iskoláink részletes nyári ügyeleti rendjét.

Az Esélytér Intézményfenntartó az óvoda- és iskolatej program szabályozásáról szóló 19/2021.(V.5.) AM rendelet alapján iskolatej beszerzésére ajánlattételi kiírásokat tesz közzé valamennyi érintett intézménye – és a mellékletekben szereplő iskolák ott feltüntetett tanulói létszáma – vonatkozásában.

Iskolánk diákjai számos kiránduláson vettek részt a hónap folyamán. Kadétjaink Budapesten jégkorong mérkőzésen voltak. Tanulóink érdekes tapasztalatokban részesültek a Szolnoki Kalandparkban. 10 diákunk Sástón tett kirándulást kísérőtanáraikkal.

A London Bridge országos angol nyelvi verseny döntőjét 2023. május 13-án Budapesten, az ELTE-n rendezték meg, ahol Czekmeiszter Panna 6. évfolyamos diák 3. helyezést ért el

Május 11-én rendhagyó módon ünnepeltük meg, és köszöntöttük az Édesanyákat. Erre az alkalomra nem versekkel és énekekkel készültünk a gyerekekkel, hanem közös élmények megszerzésére fektettük a hangsúlyt. A tanítási órák után megtartottuk a Kiscukrász szakkört, ahol piskótát díszítettünk, gyümölcssalátát és limonádét állítottunk össze. 

Örömmel számolunk be arról, hogy iskolánk 7 tanulója 2023. május 5-én egy igazán különleges versenyen mérettette meg magát. Élménysulis diákjaink „ A lélek hangja ” regionális versíró versenyen mutatták meg, milyen gazdag a szókincsük, a fantáziájuk, milyen ügyesek a rímfaragásban.

Iskolánk tanulói részt vettek a városi bolondballagáson, és búcsúztatón május 3-án majd két nap múlva saját intézményükben is elballagtak a végzősök.

Az Esélytér Intézményfenntartó az óvoda- és iskolatej program szabályozásáról szóló 19/2021.(V.5.) AM rendelet alapján iskolatej beszerzésére ajánlattételi kiírásokat tesz közzé valamennyi érintett intézménye – és a mellékletekben szereplő iskolák ott feltüntetett tanulói létszáma – vonatkozásában.

Április legvégén és május elejn került sor a agiszter Óvoda 6 csoportjában az Anyák napi ünnepségekre. A szülők és a gyerekek is ugyan olyen izgalommal várták aezt a napot, mint az óvodásokat felkészítő óvónénik, asszisztensek és dajkák. 

 

Április hónapban vers- és meseondó versenyre került sor a tiszavasvári Magiszter Óvodában. Minden csoportból több gyerek is eljött, hogy megmutahassa tehetségét, bátorságát. Meghívottak voltak a szülők is, akik nagyon büszkén, csendben – sokszor könnyeiket nyelve – hallgatták meg gyermekekiket.

A Fenntarthatósági Hét programjaként papírgyűjtést szerveztünk. A nap végére 2440,9 kg papírt gyűjtöttünk össze. Ezzel részt veszünk egy iskolák közötti versenyen is, melynek fődíja 60 000 Ft.

Fenntarthatósági Témahét, melynek keretében olyan programokat szerveztünk és tevékenységeket végeztünk, melyek felhívják a figyelmet arra, hogy milyen fontos ökológiai lábnyomunk méretének csökkentése és a környezettudatos életmód kialakítása.

 

A Báthory Anna Református Általános Iskola és Óvoda által szervezett IX. Országos Komplex Természettudományi Verseny döntőjébe az Élménysuli két csapata jutott be, melyet igen szorgalmas és heteken át tartó munka előzött meg. A végső megmérettetést 2023. április 22-én, szombaton rendezték.

Tiszavasvári Polgármesteri Hivatal az idén is csatlakozott az országos TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért 2023. akcióhoz. A kampány célja, hogy önkéntes megmozdulás keretében közösen varázsoljuk tisztábbá környezetünket. Az idei dátum: 2023. 04. 22. szombat 8:00 óra volt. 

 

Iskolánkban 2023. április 21.-én pénteken és 24.-én hétfőn került sor a Föld- Napi megemlékezésre, ahol elsősorban a környezettudatos viselkedésmód és egészséges életmódra nevelés volt a fő cél. 

Tiszavasvári Művelődési Központ Járási szavalóversenyt hirdetett Szeptember végén címmel, a Költészet Napja és Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából. Járási szavalóverseny 2023.04.17.-én került megrendezése a tiszavasvári Városi Könyvtárába. 

Az iskolánkban zajló „Csibecsalogató” záró programja az április 17-én, hétfőn megrendezett „Csibe-csata”, családi sport délután volt. A borús idő ellenére a gyermekek szüleikkel boldogan érkeztek meg iskolánk tornatermébe. 

Idén is nagy érdeklődés övezte Hangos Olvasási Versenyünket, amely intézményünk tavaszi hagyományainak megfelelően 2 évente kerül megrendezésre. A 2023. április 14-i eseményen 3-8. évfolyamig összesen 51 tanuló mutatta meg tudását.

Az Esélytér Intézményfenntartó az iskolagyümölcs és iskolazöldség program végrehajtásáról szóló 15/ 2021.(III.31.) AM rendelet alapján iskolagyümölcs beszerzésére ajánlattételi kiírásokat tesz közzé valamennyi érintett intézménye – és a mellékletekben szereplő iskolák ott feltüntetett tanulói létszáma – vonatkozásában.

A szaval a suli program keretén belül minden osztály elmondta az általa kiválasztott, tanítója segítségével megtanult kedvenc versét a reggeli sorakozó alkalmával. 

Húsvéti kézműves foglalkozást szerveztünk a tanulóinknak, ahol mindenki maga készíthette el a díszt, melyet haza vihetett.

2023. április 3-án, hétfőn már 3. alkalommal találkozhattak a nagycsoportos óvodások a leendő elsős tanító nénikkelaz iskolában. Ági nénivel és Edit nénivel egy igazán interaktív órát töltöttek el iskolánk ebédlőjében. A csipogó Csibével indították a napot, aki a rádióban is csak csipogott, és csipogott és csipogott. 

A víz világnapján az alsó tagozat meglátogatta a Szent István téri víztornyot. A gyerekek elszavalták a Nemzeti dalt, míg a bebocsájtásra vártak. A víz világnapját sokszínű programmal ünnepeltük délután. 

Down-szindróma világnapján elindított gondolat a reggeli beszélgetőkörön: Te is más vagy, te sem vagy más. A világnap alkalmából a gyerekek összegyűjtötték a közös tulajdonságainkat és plakátot készítettek belőle.

Március 17-én a Kövér Béla Bábszínházban jártunk a Kuflik című előadáson. Kísérő pedagógusok az 1. és 2. osztályos tanárok voltak. 

Iskolánkban megemlékeztünk az 1848-as forradalom eseményeiről és a szabadságharc hőseiről. A hatodik osztályos diákok már hetekkel korábban készültek a jeles alkalomra: gyakorolták a műsort, dekorációt és faliújságot készítettek.

Március 18-án zajlott le a Megyei Szenti Ernő Rajzverseny, ahol tanulóink előkelő eredményeket értek el.

Március 14- és 15-én méltatták intézményünk tanárai és tanulói az 1848-as magyar forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulóját. Iskolánkban kedden tartottunk megemlékezést, a városi ünnepségen pedig koszorút helyeztünk el intézményünk nevében.

Az 1848-március 15-ei forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából iskolai
megemlékezésen tartottak a 9.K, a 10.K és a 12.K osztály néhány tanulója. A rendezvény Szentirmai Péter irányításával került megvalósításra.

Március 10-én Kocsár László rendőr százados tartott egy interaktív előadást. A foglalkozás témája a bűnmegelőzés volt. 11 órától kezdődő előadáson jó hangulatban és kíváncsian vettek részt az intézmény tanulói.

Intézményünk 4 tanulója március 1-jén részt vett a "Tiszán innen, Dunán túl" Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Népdaléneklési Versenyen. Nagyon szép eredményekkel büszkélkedhetünk, hisz valamennyi diákunk kiemelt arany minősítésben részesült.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban tekintették meg az 5. 6. és 7.
osztály tanulói A Kőszívű című előadást. A csoport előtte ellátogatott a Malom
Plázába is, ahol mindenféle finomságot ettek és volt lehetőségük diákoknak
kikapcsolódni és beszélgetni. Ez a kirándulás minden tanuló számára hasznos és
kellemes időtöltésnek bizonyult.

Megrendezésre került az iskolai farsang. Délelőtt kerültek kiosztásra a nyerő
szelvények tombolatárgyai. A délutáni jelmezes felvonulás után egy fantasztikus
bűvész előadást láthattak a diákjaink.

Szalkári-Kristó Andrea és Kis-Csontos Róbert vezetésével a kadétok két napos Mátra-túrán vettek részt. A program része volt egy 12 km hosszú erdei túra is.

Iskolánk csapata részt vett a Wallenberg vetélkedőn, a Dunától keletre eső régió fordulóján Vácott. Hetedik helyezést értek el. A csapatot Radácsi Éva készítette fel.
Iskolánk kisfilmje lett a legjobb.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programhoz kapcsolódva nagyszabású kampányrendezvényt tartott a Bálnában, a Fővárosban, ahová Szalkári-Kristó Andrea és Kis-Csontos Róbert kísérte el a
kadéttanulókat.

Pályaorientációs nap a Magiszterben.
Az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Képzőművészeti tanszékének bemutatkozása iskolánkban. Balázs Péter egyetemi docens továbbképzési tájékoztatót tartott vetített előadás keretében.

A Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Általános Iskola Nyírbátori tagintézménye a következő betekintgetős programját "Mese, mese, mátka ... " címmel 2023.01.27-én (pénteken) 14:00 órai kezdettel rendezi meg. 
Program: 14:00-14:30 Bábelőadás, 14:30-15:30 Bábkészítés, szülői tájékoztatás
Szeretettel hívjuk és várjuk a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket a programunkra!

Adventi Dök nap a Magiszterben Szolnokon

December 15-én Kis -Csontos Róbert és Szalkári-Kristó Andrea a 9.a osztály kadéttanulóival a budapesti Hadtörténeti Múzeumban járt.

December 7-én tartottuk a hagyományos rajzversenyünket. A díjazottak.

2022. december 1-jén Szentirmai Péter munkatársunk ellátogatott a Tiszavasvári Tagintézménybe, ahol a bűvészműsort tartott a gyerekeknek. Ezen felül a debreceni munkatársakkal ruhagyűjtés során összegyűjtöttünk több zsák játékot, ruhaneműt, és azt elküldtük a Tiszavasvári iskolába járó gyermekeknek.

Adventi gyertyagyújtások és kiscukrász-szakkör segített a karácsonyi ráhangolódásban.

A POM-POM együttes a gyerekeket bevonva nyomozott Mikulás puttonya után, ahol zenével, tánccal és fergeteges hangulattal feltöltődve folytathatták az elsősök a tanulást az iskolában. A Mikulás ellátogatott az iskola minden osztályába. Az 5. osztályosok a Mikulás-nap alkalmából egy vidám, játékokkal is egybekötött program keretében megajándékozták egymást.

Szentirmai Péter diákönkormányzatot segítő kolléga a már megszokott módon szervezett az iskola aulájába egy adventi műsort. A műsor reggelén az egész iskolát ünnepi díszbe öltöztették a gyerekek, feldíszítették az iskolai fenyőfát is. A műsor során a 9., a 10. és a 12. évfolyam szépen olvasó tanulói olvasták meg az ünnephez méltó verseket, majd ezt követően meggyújtorrák az első adventi gyertyát, a hit gyertyáját.

Hisszük, hogy a jövőben is ilyen összetartó iskolaközösség ápolja a hagyományokat.

November 26-án szalagavató bált tartottunk a Magiszter Szolnoki tagintézményében. 

November 4. Az iskola kadétjai, a 11.b és a 9. a osztályból gyakorlati foglalkozáson vettek részt, amelynek keretében lehetőségük nyílt kipróbálni a repülést.

November 3-án Halloween parti volt a Magiszter Szolnoki tagintézményében.

Kérdései vannak gyermeke továbbtanulásával kapcsolatban? Bizonytalan a választásban? Sok szeretettel várjuk a pályaválasztás előtt álló diákokat és szüleiket a Miok nyílt napján 2022. november 16-án 9:00-12:00 óra között Miskolcon a Petőfi Sándor utca 25. szám alatt. Segítünk meghozni a döntést. Találkozzunk személyesen!

Tisztelt Szülők, Tanulók! A Pécsi József Nádor Általános-, Középfokú Iskola és Szakképző Intézmény 2022. november 30-án (szerdán) pályaválasztási nyílt napot tart, melyre szeretettel várjuk az általunk oktatott képzések, szakmák iránt érdeklődőket.

Helyszín: iskolánk Apáczai Cs. J. krt. 1. sz. alatt lévő telephelyén (Nevelési Központ alatt).
Időpont: 10:00 – 12:00 óra között.

A fenti időponttól eltérően, előzetes egyeztetés után más időpontban is szívesen fogadjuk az érdeklődőket.

Kedves nyolcadikosok! Szeretettel várunk titeket a debreceni Magiszter Gimnázium nyílt napjára 2022. november 16-án 8:00-13:00 óráig. A napi program a következőképpen alakul: 8:00-8:40 regisztráció és általános tájékoztató 8:50-9:30 biólógia, testnevelés óra 9:40-10:20 matematika, történelem óra 10:30-11:10 német óra 11:20-12:00 földrajz óra 12:10-12:50 angol óra. 

2022. 10. 20.: Tanulmányi területek nyilvánosságra hozatala
2023. 02. 22.: Felvételi lapok megküldése – JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ a középfokú felvételi eljárásban
2022. 02. 27 – 2022. 03. 14.: Szóbeli vizsgaidőszak
2023. 03. 17.: Felvételi jegyzék nyilvánosságra hozatala
2023. 03. 21-22.: Módosító időszak
2023. 03. 23.: Módosító tanulói adatlapok megküldése az Oktatási Hivatalnak
2023. 04. 21.: Egyeztetett felvételi jegyzék (végeredmény)
2023. 04. 28.: A középfokú intézmények értesítik a jelentkezőket a felvételi eljárás
eredményéről
2023. 05. 08.: Rendkívüli felvételi eljárás kezdete

Határtalanul boldogok voltunk, amikor 2022 tavaszán megtudtuk, hogy az LMA Nyírbátori Tagintézményének 7. évfolyamos tanulói Erdélybe utazhatnak a „Határtalanul ”nemzeti összetartozás program jóvoltából. A program célja, hogy diákjaink személyes kapcsolatokat alakítsanak ki azokkal a gyerekekkel, akik a szomszédos országok magyarlakta területein élnek.

A pályázati kiírás szerint 22 fő hetedik évfolyamos diák és 3 fő kísérő pedagógus számára nyílt lehetőség, hogy 2022. augusztus 22-től 26-ig, azaz öt napot határon túl, mégis „magyar földön” töltsön. 

A kiránduláson részt vevő tanulók Nagyné Lőrincz Lilla tanárnő segítségével előkészítő foglalkozáson készültek fel a rájuk váró programokra.

Intézményünk ismételten csatlakozott az európai mobilitási világhéthez, melynek jegyében a tiszta és fenntartható közlekedés fontosságára hívtuk fel tanítványaink figyelmét. A programok szervezését, előkészítését Kopasz Csabáné Olgi néninek köszönhetjük. Örömmel tölt el bennünket, hogy egyre többen ismerik, használják a környezetbarát és fenntartható városi közlekedési lehetőségeket.  A hét során minden nap szervezett programon vett részt mind az alsó, mind a felső tagozat. Volt többek közt plakátkészítés, KRESZ- verseny, s büszkék vagyunk arra, hogy az iskola gyalogszerrel vette nyakába a várost, s tett egy nagy sétát a csodaszép településünkön. A szeszélyes időjárás sem szegte kedvünket, és az iskola udvarán egy kerékpáros ügyességi vetélkedőt szerveztünk. Igazán nagy sikere volt a gyerekek körében, sőt volt, aki rollerrel vagy görkorcsolyával versenyzett.

Lelkesen készülődtünk a 32. szüreti felvonulásra. Három tanítványunk, Erdős Nándor, Hornyák Szabolcs és Posta Dominik 5. osztályos diákok a kisbírói szerepben képviselték intézményünket. Örömünkre szolgált, hogy az alsós kategóriában sikerült a dobogó legfelső fokára felállnunk, a felsősök versenyében pedig a 3. helyen végeztünk.

Iskolánk 6. osztályosait a magyar népmese napja ihlette meg, akik egy kedvelt és ismert mesét, A só című népmesét jelenítették meg fakanálbábok segítségével a tanulóifjúság nagy örömére. Előadásukat nagy siker koronázta. A felkészítésben közreműködött Kóródiné Tóth Mária, a Varázslat Bábcsoport vezetője. 

Az ünnepségen készített videó itt megtekinthető:

https://www.youtube.com/watch?v=Hh0Ujf8Uf0o

A zene világnapjáról is méltóképpen emlékeztünk meg. A felső tagozatos gyerekek közül Dzsudzsák Eszter és Májer Dorka hangszeres szólóval nyitotta meg a megemlékezést, majd két csodálatos dallam csendült fel, melyben szólót énekelt Borsos Petra 7. osztályos, Illés Dorka és Hornyák Szabolcs 5. osztályos tanuló. Köszönettel tartozunk az énekkar művészeti vezetőjének, Nagyné Lőrincz Lilla tanárnőnek.

Az ünnepségen készített videó itt megtekinthető:

https://www.youtube.com/watch?v=7J4ZOES8-RE

Iskolánkban október 6-án megemlékeztünk az 1848-1849-es szabadságharc Aradon kivégzett tizenhárom tábornokáról.  A 3-4. osztályos diákok és felkészítőik, Lukács Tiborné és Seresné Kónya Antónia tanító nénik méltó módon idézték fel a magyar történelem gyászos eseményét.

Intézményünk 6. 7. és 8. évfolyamos tanulói, valamint kísérő pedagógusaik ebben az évben is részt vettek az 1479-es kenyérmezei csata tiszteletére rendezett megemlékezésen, melyre október 13-án a nyírbátori Református templomban került sor.

Törekszünk arra, hogy nebulóinkat az egészséges életmódra neveljük. Szeptember utolsó napján a reggelt egy zenés gimnasztikával kezdtük, melyet a magyar diáksport napja alkalmából rendeztünk. A sport iránti szeretetünk októberben abban nyilvánult meg, hogy a Bozsik Program aktuális rendezvényein a legkisebbek nagyon ügyesen szerepeltek.

Az október hónap számos kulturális rendezvényt is tartogatott az Élménysuli tanulóinak. A Kulturális Központban megrendezett Filharmónia rendezvénysorozat első előadása igazán fergetegesnek bizonyult. A gyermekbérletes színházi előadások is elkezdődtek, melyre intézményünk közel 100 tanulója vett bérletet. Első ízben egy zenés mesejátékot tekinthettünk meg, melyet nagyon élvezett a tanulóifjúság apraja- nagyja.

A „Tök jó nap” elnevezésű – immár hagyományosnak mondható – rendezvényünkön minden diák részt vett azon a szellemes akadályversenyen, amelyen érdekes és misztikus feladatok vártak rájuk. A verseny szervezéséért köszönettel tartozunk Takács Adrienn pedagógusnak, valamint Templom Sándorné tanító néninek és Szász Tamás tanár bácsinak, akik a verseny lebonyolításában közreműködtek. Természetesen nem maradt el a jelmezes felvonulás sem. Majd osztálykeretben folytatódott valamennyi közösségben a táncos, vetélkedős mulatság.

 

Ismerkedés a KoRa Iskolával. 2022. november 10-én, csütörtökön, 16.30-tól találkozót szervezünk a 2023/24-es tanévben iskolát kezdő gyermekek érdeklődő szülei számára. A találkozó során megismerhetik iskolánk működésének alapelveit, a szokásainkat, az időbeosztást és azt, hogy miben különbözik és miben nem a KoRa más intézményektől. A találkozóra regisztráció szükséges, amelyet az alábbi űrlap segítségével tudnak benyújtani, ide kattinva.

Kedves felvételizők! Iskolánk november 23-án 13:00 órától nyílt napot tart. Kémiai látványshow (laboratóriumi kísérletek). A részvételről igazolást adunk. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődő 8. osztályost.

 

Az 1956-os dicső, ugyanakkor tragikus eseményekre emlékeztünk. A műsort a 7. osztályosok, az 5.-esek és a másodikosok együtt adták elő. A dramatikus játék címe: Bőröndmese Nemcsak a diákok működtek együtt abban, hogy a műsor sikert arasson, hanem mi, tanárok is egymással és a gyerekekkel. 

Október 21-én tartottuk meg iskolánkban az egészségnapot. Az osztályok érdekes bemutatókon keresztül hívták fel a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. Plakátok készültek, mozgásos énekek, versek hangzottak el az egészséges ételekről, a bőrápolásról, a helyes kézmosásról, a gyógynövényekről, illetve arról, hogy milyen szerepe van a különböző színű ételeknek az életünkben. 

Az első, ötödik, hatodik és hetedik osztályGyulán járt tanulmányi kiránduláson, ahol megnézték az Almásy kastélyt valamint a Gyulai várat. 

Az iskola tanulói a hagyományokhoz hűen egy egynapos kiránduláson vettek részt Debrecen-Józsán, a Tamás-tanyán, ahol vetélkedők és bográcsozás színesítette a programokat. A legérdekesebbek mégis a tanya lakói voltak: lovakat, nyulakat és mangalicákat lehetett simogatni vagy megnézni; a ketrecekben pedig fürjek, tyúkok és papagájok várták az érdeklő gyerekeket. 

Hosszas szervezés és gyakorlás után végre elérkezett a nap, amikor végzőseinkre végre felkerültek a szalagok, és bemutathatták sokat gyakorolt táncaikat családtagjaik, tanáraik és saját maguk legnagyobb örömére. A debreceni Vasutas Művelődési Központ termében teltház várt a végzősökre.

Hagyományainkhoz híven ebben a tanévben is megrendeztük 2022. október 12.-én délelőtt a Magiszter iskola 1. osztályba lépő tanulóinak a Csibeavató műsorát.

Játékos feladataik között szerepelt a zenés bemelegítés. Ezt követte néhány mókás játék, amelyet elsőseink nagy élvezettel hajtottak végre. Az eredményhirdetés után, ahol természetesen mind a három osztály győztesként állhatott dobogóra, iskolai fogadalmat tettek. Csibeavatónk végén pedig a negyedikes diákok megajándékozták kis csibéinket egy általuk készített medállal. Mindenki jól érzete magát!

Évek óta tartó hagyomány már iskolánkban, hogy az őszi szezonban futballbajnokságot rendezünk a felső tagozat csapatai számára. Osztályonként a gyerekek maguk szervezik meg a csapatokat és jelentkeztetik magukat a versenyre a szervező Pocsai Zsolt és Rostás János tanár bácsiknál. Idén november 9-én került sor a Magiszter "Mini" Őszi Teremlabdarúgó Torna  5.-6. évfolyamos futballistáink részvételével. A "kicsik" tornáját a 6. A osztály csapata nyerte meggyőző teljesítménnyel. Második helyen az 5. A osztály futballistái végeztek, a "dobogó" legalsó fokára pedig az 5. B-s tanulókból álló csapat léphetett. Legközelebb a „nagyok” tornája következik. Gratulálunk Mindenkinek! Hajrá Magiszter!

7. és 8. osztályos tanulóink a Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégium szervezésében pályaorientációs napon jártak. Színes kínálat és érdekes programok hozták közelebb a szakmák világát végzős diákjaink számára. Végiglátogatták a műhelyeket, ahol diákok és oktatók közösen meséltek a különböző szakmák rejtelmeiről, a szakmai tudnivalókról, a követelményekről, a képzés lépéseiről, a szakmaszerzés utáni elhelyezkedés lehetőségeiről. A tanulók megtekintették, a hegesztő-, a gépi és CNC forgácsoló-, az asztalos műhelyeket. Jártak a varró műhelyben és a szociális gondozók szaktantermeiben. Találkoztak azokkal a cégekkel és képviselőikkel, akik a duális képzésekhez az oktatást biztosítják. Nagyon sok élménnyel tértek haza a gyerekek.

2022. október 6.-án került sor intézményünkben a Rigóavatóra. A szokásoknak megfelelően nyolcadikos tanulóink segítségével avattuk fel az ötödik osztályosokat egy játékos délután keretében. A vidám délután folyamán sok játékos ügyességet igénylő feladatot kellett megoldaniuk a „kis rigóknak”. A változatos programok során a 3 ötödikes osztály és tanáraik között színvonalas küzdelem bontakozott ki, amelynek végén igazságos döntetlen született. A nyolcadikosok a verseny után egy avató szöveggel fogadták fiatalabb társaikat a felsősök közösségébe. Mindhárom osztály elégedetten távozott a jutalom jelvénnyel a nyakában.

2022. október 12.-én délelőtt népi zeneszó hallatszott ki a tiszavasvári Magiszter Óvoda udvaráról. Belépve táncoló óvodásokat, óvónéniket lehetett látni, akik a muzsika hangjaira körben állva táncoltak és vigadtak. Szüreti sokadalom névvel őszi tematikus napot tartottak. Vidám, hangulatos falvédő hirdette az eseményt. A fal tövében egy nénike és egy bácsika üldögélt, almával teli kosárral előttük. A gyerekek vidáman vették körül őket és ültek az ülökbe. Ám a figurák mozdulatlanságát látva derült ki, hogy ők bizony Ősz apó és Ősz anyóka, szalmából készült őrei az óvodának.

A Halloween party hagyományőrző programjaink egyike. Évről-évre, jelmezes felvonulással és játékos vetélkedőkkel ünnepeljük. Jókedv, móka, kacagás.

November 2-án, verőfényes napsütésben tanulmányi kiránduláson vettünk részt Répáshután, ahol erdei túra, szarvasbőgés gyarapította ismereteinket az őszi évszakról. Ez a kirándulás kapcsolódik a természettudományi képzésünk terepgyakorlatához is.

Az alsós gyermekeink érdeklődési körének megfelelő természetismeret tantárgyba beépíthető interaktív órán vettek részt. Betekintést nyertek az őslények, ősmaradványok és a csodálatos kőzetek, ásványok világába. Barangolást tehettek a régmúlt Pannon tenger és élővilág környezetébe, a kiállítás megtekintésével, mozgalmas feladatokat, applikációkkal, számítógépes játékokkal.

Az aranykalászos gazda általános mezőgazdasági szakismeretekkel, a mezőgazdasági munkák végzéséhez elengedhetetlen elméleti, fizikai és gyakorlati felkészültséggel, a vállalkozói tevékenységhez szükséges alapismeretekkel rendelkező szakember. A mezőgazdasági termelési feladatokat gazdaságosan, szakszerűen, környezetkímélő módon végzi, ismeri az állattartás, a szántóföldi növénytermesztés és a kertgazdálkodás alapjait. A képzés részleteiért kattints ide: https://bereg-szakkepzes.hu/aranykalaszos-gazda-tanfolyam/

Minden szülőnek az a legfontosabb, hogy a gyermeke jól érezze magát a bölcsődében és az óvodában. Az új típusú dajka szakmai képzéssel bölcsődében és óvodában is el tudsz helyezkedni.

A képzés célja, hogy a képzésben résztvevő elsajátítsa a Dajka szakképesítés megszerzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket, készségeket és kompetenciákat.

A képzés további részleteiért kattints ide: https://bereg-szakkepzes.hu/ovodai-dajka-tanfolyam/

A vállalkozási mérlegképes könyvelő szakképesítéssel rendelkező szakember önállóan és teljeskörűen végzi egy vállalkozás számvitellel összefüggő feladatait. A gazdálkodás sajátosságaira figyelemmel összeállítja egy vállalkozás számviteli politikáját és a kapcsolódó szabályzatokat. Kialakítja az analitikus nyilvántartásokat és folyamatosan vezeti azokat, továbbá rendszeresen egyezteti és ellenőrzi egyezőségüket a főkönyvi könyveléshez.

A képzés további részleteiért kattints ide: https://bereg-szakkepzes.hu/uj-vallalkozas-merlegkepes-konyvelo-kepzes/

Mindazoknak, akik érdeklődnek a pedagógiai területek iránt, akik szeretnének integrált bölcsödei, óvodai, vagy iskolai környezetben dolgozni. Azoknak, akik empatikusan és türelmesen tudnak fordulni a gyerekek, különös tekintettel a sajátos nevelési igényű (SNI) gyerekek és családjuk irányában. Azoknak, akik jó konfliktusmegoldók, szeretnek és tudnak csapatban dolgozni. 

A képzés további részleteiért kattints ide: https://bereg-szakkepzes.hu/pedagogiai-munkatars-pedagogiai-asszisztens/

Az EUGimi tökfaragó versenye a kulisszák mögött. Idén is szebbnél-szebb alkotások készültek diákjaink által. További képekért kattints ide!

A 2021 szeptemberében alakult Varázslat Bábcsoport 2022. november 18-án részt vett a Gyermekbábjátszók Országos Gálarendezvényén, amelynek Szolnok városa adott otthont immáron második alkalommal. Az Élménysuli igen ügyes bábosainak ez volt az első olyan lehetősége, amikor egy szakavatott zsűri előtt mutatkozhatott be.

Intézményünkben 2022.12.02-án lesz a második "Betekintgető" rendezvény a nagycsoportos óvodásoknak. Szeretettel várjuk az érdeklődőket.

Tiszavasváriban, a Magiszter Iskolában évek óta hagyomány már az őszi időszakban a könyvtárban megrendezett játékos vetélkedő az alsó tagozatos osztályok számára. 

Az évfolyamok egymás között vetélkedtek egy-egy délutáni, kötetlen foglalkozás keretein belül. Az osztályokat egy 3 főből álló csapat képviselte, akik számot adtak olvasási-, szövegértési-, logikai készségükről és kézügyességükről egyaránt. Nagy sikere volt a mesék dramatizálásának és a kreatív feladatoknak egyaránt.

2022. november 9-én rendeztük meg az idei Magiszter "Mini" Őszi Teremlabdarúgó Tornát 5-6. évfolyamos futballistáink részvételével. A "kicsik" tornáját a 6. A osztály csapata nyerte meggyőző teljesítménnyel. Második helyen az 5. A osztály futballistái végeztek, a "dobogó" legalsó fokára pedig az 5. B-s tanulókból álló csapat léphetett. Gratulálunk Mindenkinek! Hajrá Magiszter!

A tanítási év – talán – legszebb szakaszához érkeztünk. Az adventi várakozás ideje alatt szépülnek a folyosók, a tantermek. Hópihék, fenyőfák, Mikulás és rénszarvasai néznek le ránk a falakról. Ünnepi díszbe öltözik az iskola. Az 5.b osztály osztályfőnöke Vincze Ágnes kolleganő gyönyörű adventi koszorút készített ügyes kezű tanítványaival, a folyosói asztalra, hogy minden belépő megcsodálhassa az ünnepvárás szép jelképét. A folyosón a napközis gyerekekkel együtt lobbantottuk fel ismét a várakozás – immár második lángját.

Adomány érkezett az óvodába. A Facebook felületen az „Örökbe fogadok egy ovit” oldalra regisztráltunk. Ott adományozók keresik a kapcsolatot azokkal az óvodákkal, akik elfogadnak játékokat, gyermekruhákat, tisztálkodó és tisztítószereket stb. 2022. november 03-án plüss figurákat kaptunk két nagy papírdobozzal. Zsilák Szilviától Budapestről.

2022. 11.11-én újabb adomány érkezett óvodánkba. Az „Örökbe fogadtam egy ovit” program keretein belül jószándékú, óvodánkat támogatni akaró segítő keresett meg ismét minket. Agárdi-Nyárai Andrea Inárcsról küldött minden csoportnak az óvodában – színező, képességfejlesztő gyermekújságot. A gyerekek nagyon örültek neki, azonnal hozzá is láttak a lapozgatáshoz, nézegetéshez.

A Henkel Kft 8 raklapnyi tisztálkodószert ajánlott fel Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található hátrányos helyzetű intézményeknek. Az „Örökbe fogadok egy ovit” mozgalom révén óvodánk egy volt a 129 intézmény közül, akik részesültek ebből a nagylelkű adományból. A dobozokban tusfürdőt (amit kellő hígítással akár folyékony szappannak is tudunk használni. A felajánlott tusfürdők és a kozmetikai táskák nagy örömet okoztak a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt az óvodában. A gyerekek élvezettel illatolták a finom tusfürdőt. Köszönjük szépen a felajánlónak, hogy gondolt ránk!

Október 16-án a Magiszter Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Fényes Adolf tagintézményének diákjai aranyminősítést szereztek az Országos Minősítő Táncversenyen.