Kérdése van? Hívjon minket! +3630 319 8182

LMA Nyírbátor

2024. május 26-án a Varázslat Bábcsoport Debrecenben, a Vojtina Bábszínházban mutatkozott be. „Az amatőr bábjátszás fejlesztése a Kárpát- medencében” program keretein belül a mi bábcsoportunk kapta azt a megtisztelő felkérést, hogy ezen a nemzetközi fesztiválon Szabolcs- Szatmár- Bereg vármegyénket képviselje. nkáját.

A 2023-2024-es tanévben intézményünk több tanulója is benevezett az TUDÁSBAJNOKSÁG országos tanulmányi verseny megyei fordulójába, ahol igen szép eredményeket értek el. 

 

Az LMA Nyírbátori Tagintézményének 18 diákja vett részt a 25. jubileumi Megyehatár menti Matematikaversenyen 2024. május 23-án a Nyírbélteki Szent László Általános Iskolában. A lelkes és kitartó felkészülés meghozta gyümölcsét, hisz a megmérettetésről fantasztikus eredményekkel tértek haza a „kis matekosok”.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma által meghirdetett „A füstérzékelő életet menthet” alkotói pályázatra iskolánk tanulói több tucat pályaművet készítettek.

Szeretettel vár mindenkit az Élménysuli Varázslat Bábcsoportja a következő előadására!

Intézményünk négy felső tagozatos tanulója jutott be a London Bridge angol nyelvi tesztverseny országos döntőjébe, melyet 2024. május 11-én rendeztek Budapesten az ELTE-n.

  Nem csak iskolánkat, de vármegyénket is képviselte intézményünk 4 tanulója, amikor 2024. május 11-én Budapesten részt vettek a „Tiszán innen, Dunán túl” Országos Népdaléneklési Minősítő Verseny országos döntőjén. A rangos szakmai zsűri oklevéllel és éremmel jutalmazta a kiemelkedő eredményt elért diákokat.

   

  A „Szervusz, kedves barátom!” című koreográfiával köszöntötték a majális résztvevőit és teremtettek vidám hangulatot az Élménysuli táncos lábú alsósai, akik egyben a Szatmár Alapfokú Művészeti Iskola Nyírbátori Tagintézményének tanulói is. Felkészítőjük Puskás Ádám néptáncoktató. Gratulálunk a színvonalas produkcióhoz!

  Örömmel számolunk be arról, hogy a Varázslat Bábcsoport felkérést kapott a Városi Majális rendezvényen való szereplésre, amelyre természetesen örömmel mondtunk IGEN-t. Megtiszteltetés számunkra, hogy 2024. május 1-jén a helyi közönség előtt is bemutatkozhattunk, így a városlakók is betekinthettek a munkánkba. Marionett bábokkal egy cirkuszi varietét láthatott a nagyérdemű.

  A KönyvVár sorozatunk következő ajánlásában ezúttal nem egy regényt, hanem egy mesét kínálunk a kedves olvasóknak. Birta Gergő 5. osztályos tanulónk egy pályázati felhívásra írt történetét ajánljuk a figyelmükbe. A tündér című meséjének az érdekessége abban áll, hogy a modern kor keveredik a klasszikus mesei elemekkel.

  A Báthory Anna Református Általános Iskola és Óvoda által szervezett X. Országos Komplex Természettudományi Verseny döntőjébe az Élménysuli 7-8. évfolyamos csapata jutott be, melyet igen szorgalmas és heteken át tartó munka előzött meg. A végső megmérettetést 2024. április 27-én, szombaton rendezték.

  A Pipacsok nevű csapat a legjobb tudását bizonyítva menetelt ezen a versenyen. Végül az országos döntőt a X. helyen fejezték be. Teljesítményükhöz, az elért eredményhez szívből gratulálunk, és további sikereket kívánunk!

  A csapat tagjai: Böszörményi Borbála, Czekmeiszter Panna, Papp Réka 7. osztályos, valamint Mankó Lia Mária 8. osztályos tanuló.

  Köszönettel tartozunk Tóth Istvánné tanárnőnek az áldozatos munkájáért.

  2024. április 24-én az LMA Nyírbátori Tagintézményében „Tavaszi szakmai nap” került megrendezésre, melyen az Esélytér Intézményfenntartó égisze alatt működő nevelési-oktatási intézmények pedagógusai vettek részt. 

  Intézményünk tanárai lelkesen tettek eleget a felkérésnek, és sokszínű programelem megvalósításával igyekeztek bemutatni az intézményben folyó eredményes munkát.

  Intézményünk alsó tagozatos tanulói 2024. április 16-án a Báthory István Katolikus Óvoda, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium által rendezett "Vidám versek" elnevezésű szavalóversenyén vettek részt. Az ügyes versmondók arany, ezüst és bronz minősítéssel térhettek haza. 

  Az Élménysuli költészet napi emlékműsora igen különleges volt, mivel a mi kis közösségünk, azaz iskolánk versírói mutatták be alkotásaikat. Így tehát saját költeményeiket hallhattuk Márku György Levente, Birta Gergő, Horváth Hédi Panka, Illés Dorka, Pósán Hédi, valamint Virág Lilien tanítványainktól. A szereplők megmutatták, milyen gazdag a szókincsük, milyen szárnyaló a fantáziájuk. Természetesen József Attila születésnapja alkalmából a legendás költő művei is elhangzottak. A műsor zárásaként a Születésnapomra című önvallomásának megzenésített változata csendült fel.

  Az emlékműsor összeállításában közreműködött Kóródiné Tóth Mária tanárnő.


  Örömmel számolunk be arról, hogy iskolánk 7 tanulója 2024. március 27-én egy igazán különleges versenyen mérettette meg magát. Élménysulis diákjaink „ A lélek hangja ” regionális versíró versenyen mutatták meg, milyen gazdag a szókincsük, a fantáziájuk, milyen ügyesek a rímfaragásban. A verseny első fordulójában egy választott szócsokor felhasználásával kellett egy-egy verset beküldenünk, majd a végső megmérettetésre meghívást kaptak a következő tanítványaink: Márku György Levente, Birta Gergő, Máté Dusán, Horváth Hédi Panka, Illés Dorka, Pósán Hédi, valamint Virág Lilien.

  Büszkeséggel és örömmel tölt el bennünket, hogy intézményünk 12 felső tagozatos tanulója jutott be az Arany János Verseny országos döntőjébe magyar nyelvből, amelyet 2024. március 23-án rendeztek Budapesten. A végső megmérettetésen a következő tanítványaink vettek részt: Birta Gergő, Máté Dusán, Orosz László 5. osztályos, Enyedi Zelina, Horváth Hédi Panka, Illés Dorka, Mocsár Réka 6. évfolyamos, Czekmeiszter Panna és Somogyi Jázmin 7. osztályos, valamint Béres Patrik, Erdős Péter, Mankó Lia Mária 8. osztályos tanulók.

  Intézményünkben március 14-én emlékeztünk meg az 1848-49-es eseményekről. Az ünnepi műsor címe: „1848, te csillag!”. Petőfi Sándor sokak által ismert költeményének sorai ihlették meg a műsorban szereplő gyerekeket és felkészítő pedagógusukat, Nagyné Lőrincz Lilla tanárnőt, amikor megemlékezésükkel felidézték az 1848. március 15-i forradalom dicső pillanatait, történelmi alakjait, az el nem feledett hősök érzéseit, gondolatait.

  Március 13- án, az e tanévben meghirdetett iskolába hívogató rendezvényeink utolsó állomására értünk. Az intézménybe látogató nagycsoportos óvodásokat és szüleiket a felsős diákokból álló "Dalos fülemülék" énekegyüttes köszöntötte egy vidám népdalcsokorral. 

  Az Élménysuli két 5. osztályos tanulója, Birta Gergő és Máté Dusán vállalkozott arra, hogy a Báthory István Katolikus Óvoda, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium által meghirdetett meseíró versenyen részt vegyen.

  Február 23- án újra betekinthettek intézményünkbe a leendő első osztályosok és szüleik. Iskolánk Varázslat Bábcsoportja két vidám előadással kápráztatta el a vendégeket.

  A Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Általános Iskola Nyírbátori Tagintézménye 2024. február 17-én immár 3. alkalommal rendezte meg Jótékonysági bálját.

  A köszöntő gondolatokat követően az intézmény pedagógusai, tanulóközössége, valamint a vállalkozó kedvű szülők énekes - táncos produkcióval teremtették meg - a több mint 200 résztvevő számára - a kellemes báli hangulatot.

   

   

  Február 12-én tartottuk intézményünkben a farsangi délutánunkat. Az 5. osztályosok vidám nyitótánccal köszöntötték a jelmezekbe öltözött kicsiket és nagyokat. Hercegnő, Pókember, indián, cowboy, balerina, méhecske, gomba… Csak néhány a megannyi ötletes maskara közül. A vidám felvonulást közös tánc zárta, majd az osztálytermekben folytatódott a felhőtlen mulatozás. Köszönjük a szülők segítségét a jelmezek elkészítésében, és hogy rengeteg finomsággal látták el a télbúcsúztató gyereksereget.

  A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium ebben a tanévben is meghirdette „Kossuthos levelezős versenyét” a 7. és 8. osztályos tanulók számára. A több fordulós versengés utolsó állomására, a megyei döntőre 2024. február 05-én került sor. Az „Élménysulis” diákok közül a korábbi fordulókban elért eredményeik alapján 13 tanuló kapott meghívást a megmérettetésre magyar nyelv, matematika és történelem tantárgyakból.

  „A magyar kultúra napján nagyobb figyelmet szentelünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutatjuk és továbbadjuk a múltunkat idéző értékeinket. ”- csendültek fel ezek a gondolatok abban az emlékműsorban, amelyet 2024. január 22-én az Élménysuli 7. osztályosai adtak elő. A műsort osztályfőnökük, Kóródiné Tóth Mária tanárnő állította össze.

  2023. december 18-án városunk főterén a Bátori Karácsony rendezvény alkalmával - több intézmény mellett - iskolánk énekkara is megajándékozta a város lakóit „Csendes karácsonyi üzenet” című előadásával.

  Az LMA Nyírbátori Tagintézményének énekkara 2023. december 17-én fellépett egy karitatív karácsonyi rendezvényen, ahol a rászoruló családok gyermekeinek nyújtotta át nagy szeretettel „Csendes karácsonyi üzenet” című zenés - verses összeállítását.

  2023. december 19-én az Élménysuliban immáron második alkalommal rendeztük meg a karácsonyi forgatagunkat. Iskolánk udvara megtelt, hisz a szülők és a vendégek a gyerekekkel együtt szerették volna átélni a karácsony meghitt pillanatait.

  Az Élménysuli adventi koszorúján immáron mind a négy gyertya ég. A második gyertyát Som Eszter lobbantotta lángra, valamint csodálatos szavalatával Böszörményi Borbála varázsolt el bennünket.

  Az 1. osztályos tanulóink második alkalommal vettek részt a LEGO Mozaik programján, ahol most karácsonyi képeket, kulcstartót és a szeretetet szimbolizáló szívecskéket készítettek kis kockákból.

  Az Élménysuli tanulói számára az utolsó napra is jutott meglepetés. A Varázslat Bábcsoport nyújtotta át az utolsó ajándékot, mely egy marionett bábos előadás volt.

  „ Mikulás, Mikulás kedves Mikulás …” csendült fel az ismert dal 2023. december 06-án az Élménysuliban. 

  December 1-jén második alkalommal voltak vendégségben nálunk a leendő elsősök és szüleik.

  Az advent a várakozás ideje, az év legmeghittebb időszaka. Az Élménysuli adventi koszorújának első gyertyáját a Varázslat Bábcsoport tagjai gyújtották meg.

  A Magyar Bábjátékos Egyesület és a Nemzeti Művelődési Intézet által rendezett 3. Gyermek Bábjátszók Országos Gálájának Szolnok városa adott otthont 2023. november 18-án. A Varázslat Bábcsoport tagjai szakmai ajánlással kaptak meghívást erre a színvonalas rendezvényre. A tavalyi részvételünk alkalmával ihletet merítettünk, és eldöntöttük, hogy idén mindenképpen egy új technikával lépünk a színpadra.

  „Pályaorientációs nap” keretén belül változatos, élményekben gazdag programokon vettek részt iskolánk alsó és felső tagozatos diákjai. Ellátogattak a Postára, a Mentőállomásra, s megismerkedtek e két szakma rejtelmeivel.

  A Leonardo Média Akadémi a Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Általános Iskola Nyírbátori Tagintézménye újabb BETEKINTGETŐS délutánt rendez 2023. december 01.-én 14 órai kezdettel.

  November 10-én, ebben a tanévben először fogadtuk intézményünkben a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket. Az „Ősz szele zümmög…” rajzpályázat eredményhirdetése után vidám Márton-napi mulatság vette kezdetét. A délután nagyon jó hangulatban telt, láthatóan mindenki jól érezte magát.

  A Báthori István Múzeum és a Városi Könyvtár által szervezett Várostörténeti vetélkedőn vettek részt intézményünk tanulói 2023. október 19-én.

  Hagyományainkhoz híven idén ősszel is egy igazán szórakoztató délutánt töltött együtt iskolánk apraja-nagyja.

  2023. október 20-án ünneplőbe öltözött intézményünk valamennyi tanulója és pedagógusa. Iskolánk 6-8. osztályos tanulói ünnepi műsorral emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire, hőseire.

  Intézményünk tanulóközössége és pedagógusai október 2-án együtt ünnepelték a zene világnapját. Elsőként Borsos Petra 8. osztályos tanuló előadásában egy részlet csendült fel az Aladdin című mesefilmből.

  Óriási megtiszteltetés érte a bábcsoportunkat, mivel a magyar népmese napja és az idősek világnapja alkalmából felkérést kaptunk. Ezúttal iskolánkon és városunkon kívül is bemutatkozhattunk.

  Az Élménysulis kisdiákok örömmel vettek részt a 33. Szüreti felvonuláson. Lelkesen készülődött mind az alsó, mind a felső tagozat.

  2023. szeptember 06-án egy tematikus „múzeum” busz parkolt le Nyírbátorban. A Petőfi Irodalmi Múzeum vándorkiállításán iskolánk felső tagozatosai vettek részt.

  Intézményünkben a 3-4. évfolyamos tanulók „Magyar vagyok” című műsorával emlékeztünk meg a 13 aradi vértanú és Batthyány Lajos 1849-es mártírhaláláról.

  A népmese lelkünk táplálója. A legapróbb mesehallgatók, a kamaszok, a szülők, a nagyszülők számára mindennapi táplálék a mese, ugyanakkor pótolhatatlan és utánozhatatlan élményt adó utazás.

  Az Élménysuli diákjai és pedagógusai 2023. szeptember 29-én egy szuper, jó hangulatú reggeli tornával kezdték a napot.

   

  2023. október 02-án tanítványaink a nyíregyházi Tündérkert Szeretetotthonban egy megható, szívhez szóló műsorral fejezték ki a szépkorú, idős emberek iránti tiszteletüket, elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket.

  Bemutatkozás - Leonardo Média Akadémia Nyírbátor

  „Én azt hiszem, annál nincs nagyobb öröm, - mint valakit megtanítani valamire, amit nem tud, - és nagyobb jótétemény sem." (Móricz Zsigmond)
  „Lehet, hogy elfelejtik, hogy mit mondtál nekik, de soha nem fogják elfelejteni, hogy hogyan érezték magukat szavaidtól.” (Carl William Buehner)
  „A tehetség is a természet azon értékei közé tartozik, amely gondozást kíván." (Gyarmathy Éva)

  Iskolánk Nyírbátor város „legfiatalabb” nevelési-oktatási intézménye, a Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Általános Iskola tagintézményeként, az Esélytér Intézményfenntartó működtetésében 2020-ban kezdte meg tevékenységét 1-4. évfolyammal. A 2021/2022-tanévtől új tantermekkel és a korszerű eszközökkel bővülő iskolánkban már 1-8. évfolyamon várjuk a tanulóifjúságot.

  S, hogy mi jellemzi a mi munkánkat?
  - egy igazán családias környezet, légkör
  - gyermek, szülő, pedagógus egy célért dolgozik
  - gyermekközpontúság
  - élményalapú, tevékenység központú oktatás
  - hagyományos és modern módszerek együttes alkalmazása
  - hisszük, hogy minden gyerek jó valamiben
  - sokoldalú tehetséggondozás
  - magas szintű idegennyelv oktatás
  - segítő, támogató közeg biztosítása a tanuláshoz
  - sokszínű szabadidős programlehetőség