Kérdése van? Hívjon minket! +3630 319 8182

LMA Nyírbátor

Február 12-én tartottuk intézményünkben a farsangi délutánunkat. Az 5. osztályosok vidám nyitótánccal köszöntötték a jelmezekbe öltözött kicsiket és nagyokat. Hercegnő, Pókember, indián, cowboy, balerina, méhecske, gomba… Csak néhány a megannyi ötletes maskara közül. A vidám felvonulást közös tánc zárta, majd az osztálytermekben folytatódott a felhőtlen mulatozás. Köszönjük a szülők segítségét a jelmezek elkészítésében, és hogy rengeteg finomsággal látták el a télbúcsúztató gyereksereget.

A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium ebben a tanévben is meghirdette „Kossuthos levelezős versenyét” a 7. és 8. osztályos tanulók számára. A több fordulós versengés utolsó állomására, a megyei döntőre 2024. február 05-én került sor. Az „Élménysulis” diákok közül a korábbi fordulókban elért eredményeik alapján 13 tanuló kapott meghívást a megmérettetésre magyar nyelv, matematika és történelem tantárgyakból.

„A magyar kultúra napján nagyobb figyelmet szentelünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutatjuk és továbbadjuk a múltunkat idéző értékeinket. ”- csendültek fel ezek a gondolatok abban az emlékműsorban, amelyet 2024. január 22-én az Élménysuli 7. osztályosai adtak elő. A műsort osztályfőnökük, Kóródiné Tóth Mária tanárnő állította össze.

2023. december 18-án városunk főterén a Bátori Karácsony rendezvény alkalmával - több intézmény mellett - iskolánk énekkara is megajándékozta a város lakóit „Csendes karácsonyi üzenet” című előadásával.

Az LMA Nyírbátori Tagintézményének énekkara 2023. december 17-én fellépett egy karitatív karácsonyi rendezvényen, ahol a rászoruló családok gyermekeinek nyújtotta át nagy szeretettel „Csendes karácsonyi üzenet” című zenés - verses összeállítását.

2023. december 19-én az Élménysuliban immáron második alkalommal rendeztük meg a karácsonyi forgatagunkat. Iskolánk udvara megtelt, hisz a szülők és a vendégek a gyerekekkel együtt szerették volna átélni a karácsony meghitt pillanatait.

Az Élménysuli adventi koszorúján immáron mind a négy gyertya ég. A második gyertyát Som Eszter lobbantotta lángra, valamint csodálatos szavalatával Böszörményi Borbála varázsolt el bennünket.

Az 1. osztályos tanulóink második alkalommal vettek részt a LEGO Mozaik programján, ahol most karácsonyi képeket, kulcstartót és a szeretetet szimbolizáló szívecskéket készítettek kis kockákból.

Az Élménysuli tanulói számára az utolsó napra is jutott meglepetés. A Varázslat Bábcsoport nyújtotta át az utolsó ajándékot, mely egy marionett bábos előadás volt.

„ Mikulás, Mikulás kedves Mikulás …” csendült fel az ismert dal 2023. december 06-án az Élménysuliban. 

December 1-jén második alkalommal voltak vendégségben nálunk a leendő elsősök és szüleik.

Az advent a várakozás ideje, az év legmeghittebb időszaka. Az Élménysuli adventi koszorújának első gyertyáját a Varázslat Bábcsoport tagjai gyújtották meg.

A Magyar Bábjátékos Egyesület és a Nemzeti Művelődési Intézet által rendezett 3. Gyermek Bábjátszók Országos Gálájának Szolnok városa adott otthont 2023. november 18-án. A Varázslat Bábcsoport tagjai szakmai ajánlással kaptak meghívást erre a színvonalas rendezvényre. A tavalyi részvételünk alkalmával ihletet merítettünk, és eldöntöttük, hogy idén mindenképpen egy új technikával lépünk a színpadra.

„Pályaorientációs nap” keretén belül változatos, élményekben gazdag programokon vettek részt iskolánk alsó és felső tagozatos diákjai. Ellátogattak a Postára, a Mentőállomásra, s megismerkedtek e két szakma rejtelmeivel.

A Leonardo Média Akadémi a Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Általános Iskola Nyírbátori Tagintézménye újabb BETEKINTGETŐS délutánt rendez 2023. december 01.-én 14 órai kezdettel.

November 10-én, ebben a tanévben először fogadtuk intézményünkben a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket. Az „Ősz szele zümmög…” rajzpályázat eredményhirdetése után vidám Márton-napi mulatság vette kezdetét. A délután nagyon jó hangulatban telt, láthatóan mindenki jól érezte magát.

A Báthori István Múzeum és a Városi Könyvtár által szervezett Várostörténeti vetélkedőn vettek részt intézményünk tanulói 2023. október 19-én.

Hagyományainkhoz híven idén ősszel is egy igazán szórakoztató délutánt töltött együtt iskolánk apraja-nagyja.

2023. október 20-án ünneplőbe öltözött intézményünk valamennyi tanulója és pedagógusa. Iskolánk 6-8. osztályos tanulói ünnepi műsorral emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire, hőseire.

Intézményünk tanulóközössége és pedagógusai október 2-án együtt ünnepelték a zene világnapját. Elsőként Borsos Petra 8. osztályos tanuló előadásában egy részlet csendült fel az Aladdin című mesefilmből.

Óriási megtiszteltetés érte a bábcsoportunkat, mivel a magyar népmese napja és az idősek világnapja alkalmából felkérést kaptunk. Ezúttal iskolánkon és városunkon kívül is bemutatkozhattunk.

Az Élménysulis kisdiákok örömmel vettek részt a 33. Szüreti felvonuláson. Lelkesen készülődött mind az alsó, mind a felső tagozat.

2023. szeptember 06-án egy tematikus „múzeum” busz parkolt le Nyírbátorban. A Petőfi Irodalmi Múzeum vándorkiállításán iskolánk felső tagozatosai vettek részt.

Intézményünkben a 3-4. évfolyamos tanulók „Magyar vagyok” című műsorával emlékeztünk meg a 13 aradi vértanú és Batthyány Lajos 1849-es mártírhaláláról.

A népmese lelkünk táplálója. A legapróbb mesehallgatók, a kamaszok, a szülők, a nagyszülők számára mindennapi táplálék a mese, ugyanakkor pótolhatatlan és utánozhatatlan élményt adó utazás.

Az Élménysuli diákjai és pedagógusai 2023. szeptember 29-én egy szuper, jó hangulatú reggeli tornával kezdték a napot.

 

2023. október 02-án tanítványaink a nyíregyházi Tündérkert Szeretetotthonban egy megható, szívhez szóló műsorral fejezték ki a szépkorú, idős emberek iránti tiszteletüket, elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket.

Bemutatkozás - Leonardo Média Akadémia Nyírbátor

„Én azt hiszem, annál nincs nagyobb öröm, - mint valakit megtanítani valamire, amit nem tud, - és nagyobb jótétemény sem." (Móricz Zsigmond)
„Lehet, hogy elfelejtik, hogy mit mondtál nekik, de soha nem fogják elfelejteni, hogy hogyan érezték magukat szavaidtól.” (Carl William Buehner)
„A tehetség is a természet azon értékei közé tartozik, amely gondozást kíván." (Gyarmathy Éva)

Iskolánk Nyírbátor város „legfiatalabb” nevelési-oktatási intézménye, a Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Általános Iskola tagintézményeként, az Esélytér Intézményfenntartó működtetésében 2020-ban kezdte meg tevékenységét 1-4. évfolyammal. A 2021/2022-tanévtől új tantermekkel és a korszerű eszközökkel bővülő iskolánkban már 1-8. évfolyamon várjuk a tanulóifjúságot.

S, hogy mi jellemzi a mi munkánkat?
- egy igazán családias környezet, légkör
- gyermek, szülő, pedagógus egy célért dolgozik
- gyermekközpontúság
- élményalapú, tevékenység központú oktatás
- hagyományos és modern módszerek együttes alkalmazása
- hisszük, hogy minden gyerek jó valamiben
- sokoldalú tehetséggondozás
- magas szintű idegennyelv oktatás
- segítő, támogató közeg biztosítása a tanuláshoz
- sokszínű szabadidős programlehetőség