Kérdése van? Hívjon minket! +3630 319 8182

Hírek

Történelmi eseményekre emlékeztünk az Élménysuliban

LMA Nyírbátor
2022.11.08 00:01
Történelmi eseményekre emlékeztünk az Élménysuliban

Iskolánkban október 6-án megemlékeztünk az 1848-1849-es szabadságharc Aradon kivégzett tizenhárom tábornokáról.  A 3-4. osztályos diákok és felkészítőik, Lukács Tiborné és Seresné Kónya Antónia tanító nénik méltó módon idézték fel a magyar történelem gyászos eseményét.

Intézményünk 6. 7. és 8. évfolyamos tanulói, valamint kísérő pedagógusaik ebben az évben is részt vettek az 1479-es kenyérmezei csata tiszteletére rendezett megemlékezésen, melyre október 13-án a nyírbátori Református templomban került sor.

Míg az alsós diákok október 6-ról emlékeztek meg, addig iskolánk 5-8. osztályos tanulói lelkesen készültek az 1956. október 23-i forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepségre. A műsorban elhangzó versekkel, prózai részletekkel, felcsendülő dallamokkal, pillanatképeket, érzéseket jelenítettünk meg.

Olyan eszméket közvetítettünk, melyekért 1956 októberének sorsfordító napjain sokan áldozták fel életüket. A megemlékezés zárásaként felcsendült egy szívhez szóló ének, melyet az iskola kórusa három szólista közreműködésével adott elő. Szólót énekelt Pósán Hédi, Hornyák Szabolcs 5. és Borsos Petra 7. osztályos tanuló. Az ünnepi műsort szerkesztette Nagyné Lőrincz Lilla tanárnő.

Október 28-án a városi Halottak napi koszorúzáson intézményünk 7-8.-os diákjai elhelyezték a kegyelet virágait. A megemlékezésen Kóródi Kornél Ede 8. osztályos tanítványunk egy megható verssel, Borsos Petra 7. osztályos diákunk egy csodálatos népdallal tisztelgett a halottak emléke előtt. A gyerekeket felkészítette Kóródiné Tóth Mária és Nagyné Lőrincz Lilla pedagógus.

 

Az október 6-ai műsor linkje: https://youtu.be/dwTDHDOE7jg

Az október 23-ai műsor linkje: https://youtu.be/f9P6013VvdY