Kérdése van? Hívjon minket! +3630 319 8182

Európai Üzleti Gimnázium

Az Európai Üzleti Gimnázium Erasmus+ pályázat benyújtását tervezi a következő időszakban. Ennek kapcsán a gimnázium vezetősége látta vendégül május 17.-én a szlovákiai Királyhelmec középiskolájának igazgatóját és két munkatársát további egyeztetés céljából.

Az Európai Üzleti Gimnázium Erasmus+ pályázat benyújtását tervezi a következő időszakban. Ennek kapcsán, együttműködő partneri egyeztetésre került sor 2024. március 7-én, csütörtökön a Gymnázium Kráľovský Chlmec igazgatójával, Dobos Gáborral.

Februárban az Európai Üzleti Gimnázium minden telephelyén farsangi mulatság került megrendezésre. Az iskola fánkkal és üdítővel lepte meg a diákjait és tanárait, akik közül többen is jelmezben érkeztek a jeles alkalomra.

Az Európai Üzleti Gimnázium székhelyén Egerben, valamint a Nyíregyházi és Debreceni Telephelyén február első hetében került sor a szalagavató ünnepség megrendezésére. A 12. E (h.osztályfőnök: Math Gergő), a 12. A (osztályfőnök: Farkasné Szilágyi Zsuzsanna) és a 12. D osztály (osztályfőnök: Orosz Gabriella) végzősei kaptak szalagot.

Intézményünk Nyíregyházi Telephelyének pedagógusai és diákjai csatlakoztak Roma Ádám pedagógus Fekvőtámaszos kihívásához. A cél 2 millió fekvőtámasz, Közösen, együtt! A résztvevők áprilisig számolják a napi teljesítményüket, bárki bármikor csatlakozhat. A 20. napon 477.329 fekvőtámasz teljesítve.

Az Európai Üzleti Gimnázium életében hagyományteremtő módon első alkalommal került sor szalagavató ünnepség megrendezésére 2023.12.12.-én a Miskolci Telephelyen.

Intézményünk együttműködési megállapodást köt a Nyíregyházi Egyetemmel, melynek célja többek között a kapcsolat elmélyítése a két intézmény között: az egyetem népszerűsítése diákjaink körében, tájékoztatásnyújtás a pontszámítással, felvételivel kapcsolatban, mentálhigénés tréningek tartása tanulóink és pedagógusaink részére, a továbbtanulás és az élethosszig tartó tanulás elősegítése.

Intézményünk Debreceni Telephelyén megújult az informatika terem.

Intézményünk nyíregyházi telephelyén 2023. október 27-én Fábián Ferenc vezetésével Vállalkozási tréninget szerveztünk diákjaink számára. A tréning elsődlegesen azoknak a diákoknak szól, akik „önfoglalkoztatásban”, saját vállalkozás indításában gondolkodnak. Az interaktív program a vállalkozói készségfelméréstől, az ötletgyűjtésen keresztül a vállalkozásalapítás technikai lépéseit mutatja be, miközben feltárja a vállalkozói siker titkait és a kudarc lehetséges okait egyaránt.

Hagyományainknak megfelelően intézményünkben idén is megrendezésre került a Tökfaragó verseny. Minden osztályunk közösen elkészített alkotását nevezte a megmérettetésre.

 

Intézményünk nyíregyházi telephelyén 2023. október 06-án Fábián Ferenc vezetésével Álláskeresési tréninget szerveztünk diákjaink számára. A tréning elsődlegesen azoknak szólt, akik nem rendelkeznek munkahellyel, vagy éppen munkahelyváltáson gondolkodnak.

Intézményünkben szeptember 11 és 14. között az úgynevezett regisztrációs napok adtak teret a szervezett keretek között történő, beiskolázással és a tanév indulásával kapcsolatos tájékoztatásnak.

Bemutatkozás - Európai Üzleti Gimnázium

Az oktatási helyszíneken a nehéz helyzetben lévő, munkaerőpiacról kiszorult, munkahely megtartása miatt, vagy esti oktatást egyéb okból választó diákokat szeretnénk hozzásegíteni a középfokú ismeretek elsajátításához és az érettségi bizonyítvány megszerzéséhez, amely az élethosszig tartó tanulás része.

Ezen térségek egy részére jellemző az alacsony iskolai végzettség és a nagy munkanélküliség, ezért iskolánk a szociálisan rászoruló embereket és a halmozottan hátrányos sorsú embereket is támogatni kívánja azzal, hogy a lehető legkevesebb önköltséggel próbálja megoldani, képzettséggel rendelkezve a társadalomba való integrálódásukat. Sokan munka mellett, vagy sajnos munka nélkül, esetleg gyermek vagy gyermekek mellett kényszerülnek tanulni az esetleges jobb munkalehetőségek reményében.

Szeretnénk azonban azt is, hogy egyre több a továbbtanulás céljából iskolánkat választó tanulónk legyen, akik a minőségi oktatást preferálják.

Célunk a tanulók és a társadalom elvárásainak megfelelően, a kor igényeinek megfelelő, értékálló, alkalmazható tudás átadása, az egyéni képességek kibontakoztatása.

Színvonalas nevelő-oktató munkánk eredményeképpen célunk továbbá az, hogy

  • képessé váljanak tanítványaink az önálló ismeretszerzésre, véleményformálásra és cselekvésre, felelős döntések meghozatalára saját és a gondjaikra bízottak sorsa iránt,
  • európai polgárokként rendelkezzenek azokkal a kulcskompetenciákkal, amelyekre minden egyénnek szüksége van a személyes boldogulásához és fejlődéséhez, az aktív állampolgári léthez, a társadalmi beilleszkedéshez és a munkához.

Képzések, képzési területek

Esti gimnázium

Az Eugimi esti gimnázium érettségije munkahelyteremtéshez, munkahely megőrzéshez, emelt szintű szakképesítéshez, továbbtanuláshoz, vállalkozáshoz, pályázatokhoz elengedhetetlen.

Miért válaszd az Európai Üzleti Gimnáziumot?

– Mert hetente csak 2x van oktatás
– Csak a lényegre fókuszálunk
– Felkészült türelmes tanárok segítségével sajátíthatod el a tananyagot
– Rugalmas az órarend
– Rengeteg szabadídőd marad, így könnyedén megszervezheted a munkádat, a családi életed, vagy bármi mást…
– Segítünk az iskola mellett munkát találni
– Járnak a kedvezmények
– Ingyen ECDL képzést is biztosítunk
– Nincs regisztrációs díj, nincs tandíj

Az EU Gimi esti gimnáziumi képzései több nagyvárosban is elérehetőek: Nyíregyháza, Debrecen, Miskolc, Eger, Békéscsaba.

 


Hírek iskolánk életéből

Az EUGimi tökfaragó versenye a kulisszák mögött. Idén is szebbnél-szebb alkotások készültek diákjaink által. További képekért kattints ide!


Az iskola elérhetőség, telephelyei

Európai Üzleti Gimnázium
Székhely: 3300 Eger, Katona tér 5.
Képviselője, titulusa: VOJNÁROVITS ÁGNES, megbízott igazgató

Kapcsolat:
E-mail cím: iroda@eugimi.hu
Telefon: Dr Teremy Bernadett: +3620 669 3372
Egységes működési engedély 2023.: HE/OKT/323-3/2023
OM: 101497
Az intézmény weboldala: https://www.eugimi.hu/

Székhelyintézmény Európai Üzleti Gimnázium Eger, Katona tér 5.
Telephely Európai Üzleti Gimnázium Debrecen, Széchényi utca 8.
Telephely Európai Üzleti Gimnázium Debrecen, Wesselényi utca 4/B
Telephely Európai Üzleti Gimnázium Nyíregyháza, Könyök utca 1/A
Telephely Európai Üzleti Gimnázium Nyíregyháza, Ungvár sétány 22.
Telephely Európai Üzleti Gimnázium Nyíregyháza, Szarvas utca 22.
Telephely Európai Üzleti Gimnázium Nyírpazony, Vasvári Pál u. 32.
Telephely Európai Üzleti Gimnázium Berkesz, Rákóczi u. 5.
Telephely Európai Üzleti Gimnázium Miskolc, József A. u. 53. 2 em.
Telephely Európai Üzleti Gimnázium Békéscsaba, Kinizsi u ½. 3. em. 8.