Kérdése van? Hívjon minket! +3630 319 8182

Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Általános Iskola


Az iskola elérhetőség, telephelyei

Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Általános Iskola 
Az intézmény rövidített neve: LMA Középiskola
Székhely: 4400 Nyíregyháza, Báthori u. 5.
Képviselője, titulusa: NAGY TIBOR, intézményvezető
Az intézmény weboldala: https://www.mediaakademia.hu/

Székhelyintézmény Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Általános Iskola Nyíregyháza, Báthori u. 5.
Tagintézmény Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Általános Iskola Nyírbátori, Szentvér u. 20.
Tagintézmény Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Általános Iskola Szegedi, Pósz Jenő utca 2.
Telephely Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Általános Iskola Tiszamogyorós, Szabadság u. 4.
Telephely Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Általános Iskola Eperjeske, Kossuth u. 74.
Telephely Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Általános Iskola Tornyospálca, Mándoki utca 4-6.
Telephely Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Általános Iskola Rakamaz, Ady Endre út 63.
Telephely Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Általános Iskola Komoró, Petőfi utca 18.
Telephely Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Általános Iskola Tiszabezdéd, Kossuth Lajos utca 1.
Telephely Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Általános Iskola Szabolcsveresmart, Kossuth út 76.
Telephely Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Általános Iskola Pácin, Kossuth tér 2.
Telephely Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Általános Iskola Nyíregyháza Szarvas utca 22.

Hírek iskolánk életéből

Intézményünk 4 tanulója március 1-jén részt vett a "Tiszán innen, Dunán túl" Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Népdaléneklési Versenyen. Nagyon szép eredményekkel büszkélkedhetünk, hisz valamennyi diákunk kiemelt arany minősítésben részesült.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban tekintették meg az 5. 6. és 7.
osztály tanulói A Kőszívű című előadást. A csoport előtte ellátogatott a Malom
Plázába is, ahol mindenféle finomságot ettek és volt lehetőségük diákoknak
kikapcsolódni és beszélgetni. Ez a kirándulás minden tanuló számára hasznos és
kellemes időtöltésnek bizonyult.

Megrendezésre került az iskolai farsang. Délelőtt kerültek kiosztásra a nyerő
szelvények tombolatárgyai. A délutáni jelmezes felvonulás után egy fantasztikus
bűvész előadást láthattak a diákjaink.

A Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Általános Iskola Nyírbátori tagintézménye a következő betekintgetős programját "Mese, mese, mátka ... " címmel 2023.01.27-én (pénteken) 14:00 órai kezdettel rendezi meg. 
Program: 14:00-14:30 Bábelőadás, 14:30-15:30 Bábkészítés, szülői tájékoztatás
Szeretettel hívjuk és várjuk a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket a programunkra!

Adventi gyertyagyújtások és kiscukrász-szakkör segített a karácsonyi ráhangolódásban.

A POM-POM együttes a gyerekeket bevonva nyomozott Mikulás puttonya után, ahol zenével, tánccal és fergeteges hangulattal feltöltődve folytathatták az elsősök a tanulást az iskolában. A Mikulás ellátogatott az iskola minden osztályába. Az 5. osztályosok a Mikulás-nap alkalmából egy vidám, játékokkal is egybekötött program keretében megajándékozták egymást.

Intézményünkben 2022.12.02-án lesz a második "Betekintgető" rendezvény a nagycsoportos óvodásoknak. Szeretettel várjuk az érdeklődőket.

A 2021 szeptemberében alakult Varázslat Bábcsoport 2022. november 18-án részt vett a Gyermekbábjátszók Országos Gálarendezvényén, amelynek Szolnok városa adott otthont immáron második alkalommal. Az Élménysuli igen ügyes bábosainak ez volt az első olyan lehetősége, amikor egy szakavatott zsűri előtt mutatkozhatott be.

Az első, ötödik, hatodik és hetedik osztályGyulán járt tanulmányi kiránduláson, ahol megnézték az Almásy kastélyt valamint a Gyulai várat. 

Október 21-én tartottuk meg iskolánkban az egészségnapot. Az osztályok érdekes bemutatókon keresztül hívták fel a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. Plakátok készültek, mozgásos énekek, versek hangzottak el az egészséges ételekről, a bőrápolásról, a helyes kézmosásról, a gyógynövényekről, illetve arról, hogy milyen szerepe van a különböző színű ételeknek az életünkben. 

Az 1956-os dicső, ugyanakkor tragikus eseményekre emlékeztünk. A műsort a 7. osztályosok, az 5.-esek és a másodikosok együtt adták elő. A dramatikus játék címe: Bőröndmese Nemcsak a diákok működtek együtt abban, hogy a műsor sikert arasson, hanem mi, tanárok is egymással és a gyerekekkel. 

Ismerkedés a KoRa Iskolával. 2022. november 10-én, csütörtökön, 16.30-tól találkozót szervezünk a 2023/24-es tanévben iskolát kezdő gyermekek érdeklődő szülei számára. A találkozó során megismerhetik iskolánk működésének alapelveit, a szokásainkat, az időbeosztást és azt, hogy miben különbözik és miben nem a KoRa más intézményektől. A találkozóra regisztráció szükséges, amelyet az alábbi űrlap segítségével tudnak benyújtani, ide kattinva.

A „Tök jó nap” elnevezésű – immár hagyományosnak mondható – rendezvényünkön minden diák részt vett azon a szellemes akadályversenyen, amelyen érdekes és misztikus feladatok vártak rájuk. A verseny szervezéséért köszönettel tartozunk Takács Adrienn pedagógusnak, valamint Templom Sándorné tanító néninek és Szász Tamás tanár bácsinak, akik a verseny lebonyolításában közreműködtek. Természetesen nem maradt el a jelmezes felvonulás sem. Majd osztálykeretben folytatódott valamennyi közösségben a táncos, vetélkedős mulatság.

 

Törekszünk arra, hogy nebulóinkat az egészséges életmódra neveljük. Szeptember utolsó napján a reggelt egy zenés gimnasztikával kezdtük, melyet a magyar diáksport napja alkalmából rendeztünk. A sport iránti szeretetünk októberben abban nyilvánult meg, hogy a Bozsik Program aktuális rendezvényein a legkisebbek nagyon ügyesen szerepeltek.

Az október hónap számos kulturális rendezvényt is tartogatott az Élménysuli tanulóinak. A Kulturális Központban megrendezett Filharmónia rendezvénysorozat első előadása igazán fergetegesnek bizonyult. A gyermekbérletes színházi előadások is elkezdődtek, melyre intézményünk közel 100 tanulója vett bérletet. Első ízben egy zenés mesejátékot tekinthettünk meg, melyet nagyon élvezett a tanulóifjúság apraja- nagyja.

Iskolánkban október 6-án megemlékeztünk az 1848-1849-es szabadságharc Aradon kivégzett tizenhárom tábornokáról.  A 3-4. osztályos diákok és felkészítőik, Lukács Tiborné és Seresné Kónya Antónia tanító nénik méltó módon idézték fel a magyar történelem gyászos eseményét.

Intézményünk 6. 7. és 8. évfolyamos tanulói, valamint kísérő pedagógusaik ebben az évben is részt vettek az 1479-es kenyérmezei csata tiszteletére rendezett megemlékezésen, melyre október 13-án a nyírbátori Református templomban került sor.

A zene világnapjáról is méltóképpen emlékeztünk meg. A felső tagozatos gyerekek közül Dzsudzsák Eszter és Májer Dorka hangszeres szólóval nyitotta meg a megemlékezést, majd két csodálatos dallam csendült fel, melyben szólót énekelt Borsos Petra 7. osztályos, Illés Dorka és Hornyák Szabolcs 5. osztályos tanuló. Köszönettel tartozunk az énekkar művészeti vezetőjének, Nagyné Lőrincz Lilla tanárnőnek.

Az ünnepségen készített videó itt megtekinthető:

https://www.youtube.com/watch?v=7J4ZOES8-RE

Iskolánk 6. osztályosait a magyar népmese napja ihlette meg, akik egy kedvelt és ismert mesét, A só című népmesét jelenítették meg fakanálbábok segítségével a tanulóifjúság nagy örömére. Előadásukat nagy siker koronázta. A felkészítésben közreműködött Kóródiné Tóth Mária, a Varázslat Bábcsoport vezetője. 

Az ünnepségen készített videó itt megtekinthető:

https://www.youtube.com/watch?v=Hh0Ujf8Uf0o

Lelkesen készülődtünk a 32. szüreti felvonulásra. Három tanítványunk, Erdős Nándor, Hornyák Szabolcs és Posta Dominik 5. osztályos diákok a kisbírói szerepben képviselték intézményünket. Örömünkre szolgált, hogy az alsós kategóriában sikerült a dobogó legfelső fokára felállnunk, a felsősök versenyében pedig a 3. helyen végeztünk.

Intézményünk ismételten csatlakozott az európai mobilitási világhéthez, melynek jegyében a tiszta és fenntartható közlekedés fontosságára hívtuk fel tanítványaink figyelmét. A programok szervezését, előkészítését Kopasz Csabáné Olgi néninek köszönhetjük. Örömmel tölt el bennünket, hogy egyre többen ismerik, használják a környezetbarát és fenntartható városi közlekedési lehetőségeket.  A hét során minden nap szervezett programon vett részt mind az alsó, mind a felső tagozat. Volt többek közt plakátkészítés, KRESZ- verseny, s büszkék vagyunk arra, hogy az iskola gyalogszerrel vette nyakába a várost, s tett egy nagy sétát a csodaszép településünkön. A szeszélyes időjárás sem szegte kedvünket, és az iskola udvarán egy kerékpáros ügyességi vetélkedőt szerveztünk. Igazán nagy sikere volt a gyerekek körében, sőt volt, aki rollerrel vagy görkorcsolyával versenyzett.

Határtalanul boldogok voltunk, amikor 2022 tavaszán megtudtuk, hogy az LMA Nyírbátori Tagintézményének 7. évfolyamos tanulói Erdélybe utazhatnak a „Határtalanul ”nemzeti összetartozás program jóvoltából. A program célja, hogy diákjaink személyes kapcsolatokat alakítsanak ki azokkal a gyerekekkel, akik a szomszédos országok magyarlakta területein élnek.

A pályázati kiírás szerint 22 fő hetedik évfolyamos diák és 3 fő kísérő pedagógus számára nyílt lehetőség, hogy 2022. augusztus 22-től 26-ig, azaz öt napot határon túl, mégis „magyar földön” töltsön. 

A kiránduláson részt vevő tanulók Nagyné Lőrincz Lilla tanárnő segítségével előkészítő foglalkozáson készültek fel a rájuk váró programokra.