Kérdése van? Hívjon minket! +3630 319 8182

Hírek

Élménysulisok a Vojtina színpadán - LMA Nyírbátor

LMA Nyírbátor
2024.05.26 14:09
Élménysulisok a Vojtina színpadán - LMA Nyírbátor

2024. május 26-án a Varázslat Bábcsoport Debrecenben, a Vojtina Bábszínházban mutatkozott be. „Az amatőr bábjátszás fejlesztése a Kárpát- medencében” program keretein belül a mi bábcsoportunk kapta azt a megtisztelő felkérést, hogy ezen a nemzetközi fesztiválon Szabolcs- Szatmár- Bereg vármegyénket képviselje. nkáját.

A fellépésünk fergetegesre sikeredett, a szakma kiválóságai szuperlativuszokban beszéltek a nyírbátori diákokról. Az értékelésen az előadás megannyi pillanatát idézte fel a zsűri, amelyek példaként szolgálhatnak mások előtt. Jóleső érzés, hogy egy ilyen nagy létszámmal bíró csoport ennyire élvezi az együtt játszás minden pillanatát. Külön öröm, hogy a bábtagok egy olyan kiadvány birtokába kerülhettek, amelyben „Az elátkozott malom” eredeti szövege is megtalálható.

 A napot megkoronázta az a kiállítás, amelyre a csoport ellátogatott. A híres bábművész, Kemény Henrik tiszteletére rendezett emlékkiállításon megcsodálhattuk az örök életű Vitéz László bábfiguráit, a Kossuth- díjas művész hagyatékait.

A bábcsoport vezetője Kóródiné Tóth Mária tanárnő, akinek ezúton is köszönjük áldozatos munkáját.