Kérdése van? Hívjon minket! +3630 319 8182

Hírek

Idegennyelvi szakmai konferencia

Esélytér
2023.09.20 19:54
Idegennyelvi szakmai konferencia

2023. szeptember 14-én a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban 15 diák és 2 angol szakos pedagógus képviselte iskolánkat a Nyelvtudás és nyelvvizsgáztatás felsőfokon idegennyelvi szakmai konferencián.

A konzultáción az ELTE Origó Nyelvi Centrum igazgatója, Antoni Györgyi tisztelt meg bennünket, aki a nyelvvizsgáztatásról beszélt általánosságban. Az Origo Nyelvi Centrum vizsgáztató csapata pedig tájékoztatást nyújtott az angol egynyelvű, illetve kétnyelvű vizsgákról, köztük a Mono angol egynyelvű, valamint a sajátgépes vizsgáról. Az értekezlet végén pedig a Nyíregyházi Idegennyelvi vizsgahely vezetője, Borzáné Fogarasi Ildikó is fontos információkkal látta el szaktanárainkat és tanulóinkat. 

Intézményünk mindig nagy hangsúlyt fektet az idegennyelv tanítására, ezért számunkra minden ilyen esemény hasznos és fontos információval szolgál. 

Iskolánknak a vitéz Mikecz Kálmán Honvéd Kollégiummal kötött együttműködési szerződése  értelmében pedig a tanulóinknak lehetősége nyílik kihelyezett próbavizsgán részt venni az éles vizsga előtt. 

Büszkék vagyunk arra, hogy a mi angol szakos pedagógusaink szívvel-lélekkel adják át tudásukat a diákoknak, akik évről évre egyre nagyobb számban tesznek sikeres nyelvvizsgát, valamint előrehozott közép- és emeltszintű érettségi vizsgát.