Kérdése van? Hívjon minket! +3630 319 8182

Hírek

Költészet napja

LMA Szeged
2023.04.12 13:13
Költészet napja

A szaval a suli program keretén belül minden osztály elmondta az általa kiválasztott, tanítója segítségével megtanult kedvenc versét a reggeli sorakozó alkalmával. 

Ezek után megtekinthették a KoRa versfát melyen iskolánk logójának alapszínei segítségével nyomtatott vagy írott formában színes papírlapokra, szalagokra kerültek elhelyezésre az osztály által kiválasztott, elkészített versek, melyeket az óraközi szünetben szívesen és előszeretettel olvasgattak a tanulók.

A tavaszi szünet előtt az osztályfőnökök plakátokat tettek közzé, alsó tagozatos diákok feladata kedvenc versük, illetve József Attila Medvetánc vagy József Attila Altató című versének illusztrációja volt, felső tagozatosok egy vers írásával (témakörök: tavasz, húsvét,virágok) készülhettek, az alkotásokból iskolai plakát készült.

Minden vállalkozó tanuló apró ajándékban részesült, melyet a következő napokban az udvari sorakozó alkalmával adtunk át. Az osztályfőnökök, illetve a magyar órát tartó kollégák a tananyagukba beépítve előre elkészített anyag, megzenésített versek segítségével is beszélhettek a nap jelentőségéről.