Kérdése van? Hívjon minket! +3630 319 8182

Magiszter Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola


Az iskola elérhetőség, telephelyei

Magiszter Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
A intézmény rövidített neve:
Magiszter Középiskola
Székhely: 4024 Debrecen, Wesselényi utca 4/b
Képviselője, titulusa: DEMETERNÉ BERENCSI TÜNDE, igazgató

Kapcsolat:
E-mail cím: demeternemagiszter@gmail.com
Telefon:+3630 941 4552
Egységes működési engedély 2023.: HB/11-OKT/01414-3/2023.
OM: 200509
Az intézmény weboldala: https://magiszteresely.hu/

Székhelyintézmény Magiszter Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Debrecen, Wesselényi u. 4/b.
Tagintézmény Magiszter Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Tiszavasvári, Kossuth u. 76.
Tagintézmény Magiszter Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Szolnok, Mátyás király u. 20.

Hírek iskolánk életéből

Iskolánk diákjai számos kiránduláson vettek részt a hónap folyamán. Kadétjaink Budapesten jégkorong mérkőzésen voltak. Tanulóink érdekes tapasztalatokban részesültek a Szolnoki Kalandparkban. 10 diákunk Sástón tett kirándulást kísérőtanáraikkal.

Iskolánk tanulói részt vettek a városi bolondballagáson, és búcsúztatón május 3-án majd két nap múlva saját intézményükben is elballagtak a végzősök.

Április legvégén és május elejn került sor a agiszter Óvoda 6 csoportjában az Anyák napi ünnepségekre. A szülők és a gyerekek is ugyan olyen izgalommal várták aezt a napot, mint az óvodásokat felkészítő óvónénik, asszisztensek és dajkák. 

 

Április hónapban vers- és meseondó versenyre került sor a tiszavasvári Magiszter Óvodában. Minden csoportból több gyerek is eljött, hogy megmutahassa tehetségét, bátorságát. Meghívottak voltak a szülők is, akik nagyon büszkén, csendben – sokszor könnyeiket nyelve – hallgatták meg gyermekekiket.

Tiszavasvári Polgármesteri Hivatal az idén is csatlakozott az országos TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért 2023. akcióhoz. A kampány célja, hogy önkéntes megmozdulás keretében közösen varázsoljuk tisztábbá környezetünket. Az idei dátum: 2023. 04. 22. szombat 8:00 óra volt. 

 

Iskolánkban 2023. április 21.-én pénteken és 24.-én hétfőn került sor a Föld- Napi megemlékezésre, ahol elsősorban a környezettudatos viselkedésmód és egészséges életmódra nevelés volt a fő cél. 

Tiszavasvári Művelődési Központ Járási szavalóversenyt hirdetett Szeptember végén címmel, a Költészet Napja és Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából. Járási szavalóverseny 2023.04.17.-én került megrendezése a tiszavasvári Városi Könyvtárába. 

Az iskolánkban zajló „Csibecsalogató” záró programja az április 17-én, hétfőn megrendezett „Csibe-csata”, családi sport délután volt. A borús idő ellenére a gyermekek szüleikkel boldogan érkeztek meg iskolánk tornatermébe. 

Idén is nagy érdeklődés övezte Hangos Olvasási Versenyünket, amely intézményünk tavaszi hagyományainak megfelelően 2 évente kerül megrendezésre. A 2023. április 14-i eseményen 3-8. évfolyamig összesen 51 tanuló mutatta meg tudását.

Húsvéti kézműves foglalkozást szerveztünk a tanulóinknak, ahol mindenki maga készíthette el a díszt, melyet haza vihetett.

2023. április 3-án, hétfőn már 3. alkalommal találkozhattak a nagycsoportos óvodások a leendő elsős tanító nénikkelaz iskolában. Ági nénivel és Edit nénivel egy igazán interaktív órát töltöttek el iskolánk ebédlőjében. A csipogó Csibével indították a napot, aki a rádióban is csak csipogott, és csipogott és csipogott. 

Március 18-án zajlott le a Megyei Szenti Ernő Rajzverseny, ahol tanulóink előkelő eredményeket értek el.

Március 14- és 15-én méltatták intézményünk tanárai és tanulói az 1848-as magyar forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulóját. Iskolánkban kedden tartottunk megemlékezést, a városi ünnepségen pedig koszorút helyeztünk el intézményünk nevében.

Az 1848-március 15-ei forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából iskolai
megemlékezésen tartottak a 9.K, a 10.K és a 12.K osztály néhány tanulója. A rendezvény Szentirmai Péter irányításával került megvalósításra.

Március 10-én Kocsár László rendőr százados tartott egy interaktív előadást. A foglalkozás témája a bűnmegelőzés volt. 11 órától kezdődő előadáson jó hangulatban és kíváncsian vettek részt az intézmény tanulói.

Szalkári-Kristó Andrea és Kis-Csontos Róbert vezetésével a kadétok két napos Mátra-túrán vettek részt. A program része volt egy 12 km hosszú erdei túra is.

Iskolánk csapata részt vett a Wallenberg vetélkedőn, a Dunától keletre eső régió fordulóján Vácott. Hetedik helyezést értek el. A csapatot Radácsi Éva készítette fel.
Iskolánk kisfilmje lett a legjobb.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programhoz kapcsolódva nagyszabású kampányrendezvényt tartott a Bálnában, a Fővárosban, ahová Szalkári-Kristó Andrea és Kis-Csontos Róbert kísérte el a
kadéttanulókat.

Pályaorientációs nap a Magiszterben.
Az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Képzőművészeti tanszékének bemutatkozása iskolánkban. Balázs Péter egyetemi docens továbbképzési tájékoztatót tartott vetített előadás keretében.

Adventi Dök nap a Magiszterben Szolnokon

December 15-én Kis -Csontos Róbert és Szalkári-Kristó Andrea a 9.a osztály kadéttanulóival a budapesti Hadtörténeti Múzeumban járt.

December 7-én tartottuk a hagyományos rajzversenyünket. A díjazottak.

2022. december 1-jén Szentirmai Péter munkatársunk ellátogatott a Tiszavasvári Tagintézménybe, ahol a bűvészműsort tartott a gyerekeknek. Ezen felül a debreceni munkatársakkal ruhagyűjtés során összegyűjtöttünk több zsák játékot, ruhaneműt, és azt elküldtük a Tiszavasvári iskolába járó gyermekeknek.

Szentirmai Péter diákönkormányzatot segítő kolléga a már megszokott módon szervezett az iskola aulájába egy adventi műsort. A műsor reggelén az egész iskolát ünnepi díszbe öltöztették a gyerekek, feldíszítették az iskolai fenyőfát is. A műsor során a 9., a 10. és a 12. évfolyam szépen olvasó tanulói olvasták meg az ünnephez méltó verseket, majd ezt követően meggyújtorrák az első adventi gyertyát, a hit gyertyáját.

Hisszük, hogy a jövőben is ilyen összetartó iskolaközösség ápolja a hagyományokat.

November 26-án szalagavató bált tartottunk a Magiszter Szolnoki tagintézményében. 

November 4. Az iskola kadétjai, a 11.b és a 9. a osztályból gyakorlati foglalkozáson vettek részt, amelynek keretében lehetőségük nyílt kipróbálni a repülést.

November 3-án Halloween parti volt a Magiszter Szolnoki tagintézményében.

Október 16-án a Magiszter Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Fényes Adolf tagintézményének diákjai aranyminősítést szereztek az Országos Minősítő Táncversenyen.

A Henkel Kft 8 raklapnyi tisztálkodószert ajánlott fel Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található hátrányos helyzetű intézményeknek. Az „Örökbe fogadok egy ovit” mozgalom révén óvodánk egy volt a 129 intézmény közül, akik részesültek ebből a nagylelkű adományból. A dobozokban tusfürdőt (amit kellő hígítással akár folyékony szappannak is tudunk használni. A felajánlott tusfürdők és a kozmetikai táskák nagy örömet okoztak a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt az óvodában. A gyerekek élvezettel illatolták a finom tusfürdőt. Köszönjük szépen a felajánlónak, hogy gondolt ránk!

2022. 11.11-én újabb adomány érkezett óvodánkba. Az „Örökbe fogadtam egy ovit” program keretein belül jószándékú, óvodánkat támogatni akaró segítő keresett meg ismét minket. Agárdi-Nyárai Andrea Inárcsról küldött minden csoportnak az óvodában – színező, képességfejlesztő gyermekújságot. A gyerekek nagyon örültek neki, azonnal hozzá is láttak a lapozgatáshoz, nézegetéshez.

Adomány érkezett az óvodába. A Facebook felületen az „Örökbe fogadok egy ovit” oldalra regisztráltunk. Ott adományozók keresik a kapcsolatot azokkal az óvodákkal, akik elfogadnak játékokat, gyermekruhákat, tisztálkodó és tisztítószereket stb. 2022. november 03-án plüss figurákat kaptunk két nagy papírdobozzal. Zsilák Szilviától Budapestről.

A tanítási év – talán – legszebb szakaszához érkeztünk. Az adventi várakozás ideje alatt szépülnek a folyosók, a tantermek. Hópihék, fenyőfák, Mikulás és rénszarvasai néznek le ránk a falakról. Ünnepi díszbe öltözik az iskola. Az 5.b osztály osztályfőnöke Vincze Ágnes kolleganő gyönyörű adventi koszorút készített ügyes kezű tanítványaival, a folyosói asztalra, hogy minden belépő megcsodálhassa az ünnepvárás szép jelképét. A folyosón a napközis gyerekekkel együtt lobbantottuk fel ismét a várakozás – immár második lángját.

2022. november 9-én rendeztük meg az idei Magiszter "Mini" Őszi Teremlabdarúgó Tornát 5-6. évfolyamos futballistáink részvételével. A "kicsik" tornáját a 6. A osztály csapata nyerte meggyőző teljesítménnyel. Második helyen az 5. A osztály futballistái végeztek, a "dobogó" legalsó fokára pedig az 5. B-s tanulókból álló csapat léphetett. Gratulálunk Mindenkinek! Hajrá Magiszter!

Tiszavasváriban, a Magiszter Iskolában évek óta hagyomány már az őszi időszakban a könyvtárban megrendezett játékos vetélkedő az alsó tagozatos osztályok számára. 

Az évfolyamok egymás között vetélkedtek egy-egy délutáni, kötetlen foglalkozás keretein belül. Az osztályokat egy 3 főből álló csapat képviselte, akik számot adtak olvasási-, szövegértési-, logikai készségükről és kézügyességükről egyaránt. Nagy sikere volt a mesék dramatizálásának és a kreatív feladatoknak egyaránt.

2022. október 12.-én délelőtt népi zeneszó hallatszott ki a tiszavasvári Magiszter Óvoda udvaráról. Belépve táncoló óvodásokat, óvónéniket lehetett látni, akik a muzsika hangjaira körben állva táncoltak és vigadtak. Szüreti sokadalom névvel őszi tematikus napot tartottak. Vidám, hangulatos falvédő hirdette az eseményt. A fal tövében egy nénike és egy bácsika üldögélt, almával teli kosárral előttük. A gyerekek vidáman vették körül őket és ültek az ülökbe. Ám a figurák mozdulatlanságát látva derült ki, hogy ők bizony Ősz apó és Ősz anyóka, szalmából készült őrei az óvodának.

2022. október 6.-án került sor intézményünkben a Rigóavatóra. A szokásoknak megfelelően nyolcadikos tanulóink segítségével avattuk fel az ötödik osztályosokat egy játékos délután keretében. A vidám délután folyamán sok játékos ügyességet igénylő feladatot kellett megoldaniuk a „kis rigóknak”. A változatos programok során a 3 ötödikes osztály és tanáraik között színvonalas küzdelem bontakozott ki, amelynek végén igazságos döntetlen született. A nyolcadikosok a verseny után egy avató szöveggel fogadták fiatalabb társaikat a felsősök közösségébe. Mindhárom osztály elégedetten távozott a jutalom jelvénnyel a nyakában.

Évek óta tartó hagyomány már iskolánkban, hogy az őszi szezonban futballbajnokságot rendezünk a felső tagozat csapatai számára. Osztályonként a gyerekek maguk szervezik meg a csapatokat és jelentkeztetik magukat a versenyre a szervező Pocsai Zsolt és Rostás János tanár bácsiknál. Idén november 9-én került sor a Magiszter "Mini" Őszi Teremlabdarúgó Torna  5.-6. évfolyamos futballistáink részvételével. A "kicsik" tornáját a 6. A osztály csapata nyerte meggyőző teljesítménnyel. Második helyen az 5. A osztály futballistái végeztek, a "dobogó" legalsó fokára pedig az 5. B-s tanulókból álló csapat léphetett. Legközelebb a „nagyok” tornája következik. Gratulálunk Mindenkinek! Hajrá Magiszter!

7. és 8. osztályos tanulóink a Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégium szervezésében pályaorientációs napon jártak. Színes kínálat és érdekes programok hozták közelebb a szakmák világát végzős diákjaink számára. Végiglátogatták a műhelyeket, ahol diákok és oktatók közösen meséltek a különböző szakmák rejtelmeiről, a szakmai tudnivalókról, a követelményekről, a képzés lépéseiről, a szakmaszerzés utáni elhelyezkedés lehetőségeiről. A tanulók megtekintették, a hegesztő-, a gépi és CNC forgácsoló-, az asztalos műhelyeket. Jártak a varró műhelyben és a szociális gondozók szaktantermeiben. Találkoztak azokkal a cégekkel és képviselőikkel, akik a duális képzésekhez az oktatást biztosítják. Nagyon sok élménnyel tértek haza a gyerekek.

Hagyományainkhoz híven ebben a tanévben is megrendeztük 2022. október 12.-én délelőtt a Magiszter iskola 1. osztályba lépő tanulóinak a Csibeavató műsorát.

Játékos feladataik között szerepelt a zenés bemelegítés. Ezt követte néhány mókás játék, amelyet elsőseink nagy élvezettel hajtottak végre. Az eredményhirdetés után, ahol természetesen mind a három osztály győztesként állhatott dobogóra, iskolai fogadalmat tettek. Csibeavatónk végén pedig a negyedikes diákok megajándékozták kis csibéinket egy általuk készített medállal. Mindenki jól érzete magát!

Hosszas szervezés és gyakorlás után végre elérkezett a nap, amikor végzőseinkre végre felkerültek a szalagok, és bemutathatták sokat gyakorolt táncaikat családtagjaik, tanáraik és saját maguk legnagyobb örömére. A debreceni Vasutas Művelődési Központ termében teltház várt a végzősökre.

Az iskola tanulói a hagyományokhoz hűen egy egynapos kiránduláson vettek részt Debrecen-Józsán, a Tamás-tanyán, ahol vetélkedők és bográcsozás színesítette a programokat. A legérdekesebbek mégis a tanya lakói voltak: lovakat, nyulakat és mangalicákat lehetett simogatni vagy megnézni; a ketrecekben pedig fürjek, tyúkok és papagájok várták az érdeklő gyerekeket. 

2022. 10. 20.: Tanulmányi területek nyilvánosságra hozatala
2023. 02. 22.: Felvételi lapok megküldése – JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ a középfokú felvételi eljárásban
2022. 02. 27 – 2022. 03. 14.: Szóbeli vizsgaidőszak
2023. 03. 17.: Felvételi jegyzék nyilvánosságra hozatala
2023. 03. 21-22.: Módosító időszak
2023. 03. 23.: Módosító tanulói adatlapok megküldése az Oktatási Hivatalnak
2023. 04. 21.: Egyeztetett felvételi jegyzék (végeredmény)
2023. 04. 28.: A középfokú intézmények értesítik a jelentkezőket a felvételi eljárás
eredményéről
2023. 05. 08.: Rendkívüli felvételi eljárás kezdete

Kedves nyolcadikosok! Szeretettel várunk titeket a debreceni Magiszter Gimnázium nyílt napjára 2022. november 16-án 8:00-13:00 óráig. A napi program a következőképpen alakul: 8:00-8:40 regisztráció és általános tájékoztató 8:50-9:30 biólógia, testnevelés óra 9:40-10:20 matematika, történelem óra 10:30-11:10 német óra 11:20-12:00 földrajz óra 12:10-12:50 angol óra.