Kérdése van? Hívjon minket! +3630 319 8182

Hírek

LEGO képkiállítás és Mihálka György festőművész tárlata

Esélytér
2023.09.23 16:12
LEGO képkiállítás és Mihálka György festőművész tárlata

2023. szeptember 12-én iskolánk 13. évfolyamos tanulói Sima Tamás tanár úr kíséretében a nyíregyházi LEGO gyár képkiállításán vettek részt. Az 15 éves LEGO gyár első alkalommal rendezi meg az ingyenes LEGO Játékváros eseményt Nyíregyházán, a város központjában, a Kossuth téren és a Váci Mihály Kulturális Központban.

A látogatók egy egész napot tölthetnek el non-stop játékkal, LEGO kiállítással, kreatív kihívásokkal, különleges színpadi műsorokkal és felsorolhatatlanul sok színes programmal, látványossággal, családi- és gyerekeseménnyel.

Mihálka György festőművész munkáiba is betekintést nyerhettek diákjaink az épület 2. emeletén. A művész, aki egykor Kecskeméten a Tanítóképzőn koptatta a padot, és akinek a rajztanára, Bruncsák András volt, szinte tökéletes emberi, tanári, és művészi mintát nyújtott, a következőképpen nyilatkozik festményeiről: A képeim álmokban születnek. „Álomvalóságnak” is hívhatom őket, ablakoknak, amelyeken át meglátható a végtelen világok némelyike. Azóta elmém tükre helyett a világot nézem, és a másik, az álomjáró áthozza a csendet a túlsó partról.

A vizuális kultúra szakos pedagógusaink mindig azon dolgoznak, hogy tanulóink minél több kiállításba betekintést nyerhessenek, hiszen ezek a művészi munkák fejlesztik az esztétikai kommunikációt. Minden egyes tárlatlátogatás alkalmával újabbnál újabb tapasztalattal gazdagodnak, amiket később munkáik során kamatoztathatnak. Iskolánk életében központi szerepet töltenek be a művészeti alkotások, mert nincs is annál szebb, mikor egy festmény, plakát vagy rajz gyönyörködtet.