Kérdése van? Hívjon minket! +3630 319 8182

Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Általános Iskola

Fenntarthatósági Témahét

LMA Szeged
2023.04.24 13:21
Fenntarthatósági Témahét

Fenntarthatósági Témahét, melynek keretében olyan programokat szerveztünk és tevékenységeket végeztünk, melyek felhívják a figyelmet arra, hogy milyen fontos ökológiai lábnyomunk méretének csökkentése és a környezettudatos életmód kialakítása.

 

A héten elindítottuk a KoRa CSEREBERE, ADOK-VESZEK Facebook csoportot, melybe az iskolánkba járó gyerekek családtagjait hívtuk meg. Itt lehetőség nyílik arra, hogy megunt, kinőtt, már nem használt tárgyak találjanak gazdára.

Előzetes feladatként olyan alkotásokat, használati tárgyakat kértünk a gyerekektől, melyeket otthon található hulladékok felhasználásával készítenek el. A beérkezett művekből készítettük el a kiállítást.

Az osztályok Fenntarthatósági Hét keretén belül virágládákba virágokat ültettek, melyeknek ápolása, gondozása lesz a feladatuk az elkövetkező hetekben. Az iskola udvarán elkészült a magaságyás, melybe már megkezdték az osztályok az ültetést, veteményezést. Ezzel szintén a környezettudatosság felé tettek egy lépést, miközben itt termesztett zöldségek és fűszernövények sok örömet és hasznos tudást adnak majd a gyerekeknek.