Kérdése van? Hívjon minket! +3630 319 8182

LMA Nyírbátor

A kitartó munka meghozta eredményét

LMA Nyírbátor
2024.02.10 13:57
A kitartó munka meghozta eredményét

A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium ebben a tanévben is meghirdette „Kossuthos levelezős versenyét” a 7. és 8. osztályos tanulók számára. A több fordulós versengés utolsó állomására, a megyei döntőre 2024. február 05-én került sor. Az „Élménysulis” diákok közül a korábbi fordulókban elért eredményeik alapján 13 tanuló kapott meghívást a megmérettetésre magyar nyelv, matematika és történelem tantárgyakból.

A versenyzők - az előző évekhez hasonlóan- most is szép sikereket értek el. A több száz résztvevővel büszkélkedő versenyen a zsűri az 1-10. helyezést elért tanulókat jutalmazta. Tanítványaink közül magyar nyelvből a 7. évfolyamon Czekmeiszter Panna a 4. helyen végzett, Somogyi Jázmin pedig a kategória győzteseként tért haza. 

Történelemből valamennyi döntőbe jutott tanuló elismerésben részesült. A hetedikesek csoportjában Papp Réka 3. helyezést ért el, a végzősök között pedig Mankó Lia 8., Vitális Zoltán 6., Kovács Zsófia 4., Mocsár Eszter 3. helyezett lett. A „kis történészek” közül a dobogó legfelső fokára ismét Erdős Péter 8. osztályos tanítványunk állhatott fel. 

Szeretettel gratulálunk, és további sikereket kívánunk a díjazottaknak, valamint a verseny döntőjébe bejutott - Böszörményi Borbála, Kondás Barbara, Béres Patrik, Horváth Dorka, Virág Lilien – diákjainknak, és az őket felkészítő – Kóródiné Tóth Mária, Nagyné Lőrincz Lilla Andrea és Némethné Sztán Ilona – pedagógusoknak!