Kérdése van? Hívjon minket! +3630 319 8182

Magiszter Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Szüreti sokadalom a tiszavasvári Magiszter Óvodában

Magiszter Tiszavasvári
2022.11.22 01:28
Szüreti sokadalom a tiszavasvári Magiszter Óvodában

2022. október 12.-én délelőtt népi zeneszó hallatszott ki a tiszavasvári Magiszter Óvoda udvaráról. Belépve táncoló óvodásokat, óvónéniket lehetett látni, akik a muzsika hangjaira körben állva táncoltak és vigadtak. Szüreti sokadalom névvel őszi tematikus napot tartottak. Vidám, hangulatos falvédő hirdette az eseményt. A fal tövében egy nénike és egy bácsika üldögélt, almával teli kosárral előttük. A gyerekek vidáman vették körül őket és ültek az ülökbe. Ám a figurák mozdulatlanságát látva derült ki, hogy ők bizony Ősz apó és Ősz anyóka, szalmából készült őrei az óvodának.

Az udvari asztalok - telve mindenféle őszi finomsággal - a hangulatos tánc és zeneszó közben megterítve várták a vidám gyermekcsapatot. Volt ott zamatos bodag – cigány kenyér - melyet anyukák sütöttek szorgalmasan hajnalban kelve. Került rá lekvár, dzsem is. Finom sütemények illatoztak, melyek az óvónénik, asszisztensek, dajkanénik keze munkáját dicsérték. A tiszavasvári Jégpékség friss bucijai, zsömlécskéi piros mosolygósan várták a gyermeksereget Falatoztak a gyerekek dióbélből, almából, szőlőből, szilvából, körtéből. Mellé tea és málnaszörp dukált.

A finomságok hamar elfogytak, a gyerekek elfáradtak a programokkal teli délelőtt után. Ám élményét sokáig megőrzik szívükben.