Kérdése van? Hívjon minket! +3630 319 8182

Európai Üzleti Gimnázium

Mert a jó dolgok összeépíthetőek - Lego gyárlátogatás; Erasmus pályázat - EUGimi

EUGimi
2024.09.18 13:44
Mert a jó dolgok összeépíthetőek - Lego gyárlátogatás; Erasmus pályázat - EUGimi

Tíz hónapja indult el az Európai Üzleti Gimnázium Erasmus pályázat előkészítő tevékenysége. A legfontosabb elem a megfelelő partner megtalálása volt. A Királyhelmeci Gimnáziummal ez megvalósult.

Az előkészítő tárgyalások, megbeszélések alkalmával, a robotika terén nemzetközi szinten is jelentős eredményeket elérő partneriskola számára a Lego gyárlátogatás lehetősége valódi ajándéknak tűnt. 2024. szeptember 18.-án kora délelőtt érkeztek meg a gimnázium diákjai és kísérői a Szarvas utcai ügyviteli helyre. Ezen napot egybekötöttük a pályázatba bevonni szándékozó kollégák és tanulók ismerkedésével, kötetlen beszélgetéssel, amit a Lego nyíregyházi gyárvárosának megtekintése, meglátogatása követte.

A tanulók, Dr. Teremy Bernadett, mint a fenntartó képviselője vezetésével megismerték az iskolánk felépítését, jellemzőit, Dobos Gábor igazgató úr pedig bemutatta a királyhelmeci gimnáziumot és egyik büszkeségüket a robotika szakkör teamjét és ezen téren elért sikereiket, előttük álló kihívásokat, mint az olaszországi Európa Bajnokság.

A délután a Lego nyíregyházi gyárvárosának megtekintésével telt, mely minden résztvevő számára maradandó élményt nyújtott.

A látogatás különlegesége volt, hogy a csoportot külön köszöntötte a gyár igazgatója, gratulálva a Panamai világbajnokságon történő szép eredményeikhez és sok sikert kívánva a következő bajnoksághoz, s a továbbtanulás után akár munkatársaiként is köszöntve azon fiatalokat, akik a LEGO-nál szeretnének később elhelyezkedni.

A nap során még lehetőség nyílt az Erasmus pályázat végső egyeztetésére, hogy a pályázat beadásra kerülhessen.