Kérdése van? Hívjon minket! +3630 319 8182

LMA Nyíregyháza

Fenntarthatósági témahét - LMA Nyíregyháza

Esélytér
2024.04.22 14:28
Fenntarthatósági témahét - LMA Nyíregyháza

Globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás. Ezek a veszélyek fenyegetik Földünket, ha gyorsan nem változtatunk szemléletünkön és magatartásunkon. 

Ennek érdekében vette kezdetét 2024. április 22-én a Leonardo Gimnáziumban a Fenntarthatósági Hét.

 

A Föld Napján a tanulók egy powerpoint és videofilm megtekintésével kaptak tájékoztatást, mennyire fontos a Föld és környezetünk védelme.

„A jövő üdítője” címmel pályázat keretében a diákoknak meg kellett tervezni a jövő üdítőitalát és reklámozniuk kellett egy plakáton. A lejobb, legötletesebb és a legkörnyezetbarátabb üdítő tervezője hasznos nyereménnyel gazdagodott.

A Fenntarthatósági hét keretén belül a diákok egészségnapon az egészséges táplálkozást és a helyes étrendet, illetve a káros szenvedélyek szervezetre gyakorolt hatásait ismerhették meg különböző előadások és szemléltető eszközök segítségével.   

Iskolánk tanulói ellátogattak a Nyírségvíz I. számú szennyvíztisztító telepére, ahol megismerkedhettek a lakossági szennyvíz tisztítás folyamatával és a további felhasználási lehetőségekről.

Diákjaink szelektív szemétszedéssel tisztították környezetüket! Feladatként kapták, hogy szelektív módon gyűjtsenek szemetet, tervezzenek logót a különböző szemét fajtáknak, illetve hulladékszedés közben készítsenek képeket azokról a helyekről, ahol nagy mennyiségű szemetet találnak. 

A Hét zárásaként minden osztályból 3-3 fős csapatok vettek részt a Fenntarthatósági Vetélkedőn, ahol totó, kahoot feladatok megoldásával alakult ki a legjobb eredmény.

Fontos feladatunk, hogy tanulóink megismerjék a környezetvédelem fontosságát és felfigyeljenek személyes érintettségükre a Föld védelme érdekében. Olyan szemléletet kell kialakítanunk és formálnunk, amelynek segítségével egy élhető, fenntartható környezetben tölthetjük el mindennapjainkat!