Kérdése van? Hívjon minket! +3630 319 8182

LMA Nyírbátor

Varázslat Bábcsoport előadása Szolnokon

LMA Nyírbátor
2023.12.02 16:13
Varázslat Bábcsoport előadása Szolnokon

A Magyar Bábjátékos Egyesület és a Nemzeti Művelődési Intézet által rendezett 3. Gyermek Bábjátszók Országos Gálájának Szolnok városa adott otthont 2023. november 18-án. A Varázslat Bábcsoport tagjai szakmai ajánlással kaptak meghívást erre a színvonalas rendezvényre. A tavalyi részvételünk alkalmával ihletet merítettünk, és eldöntöttük, hogy idén mindenképpen egy új technikával lépünk a színpadra.

Végül A kiskakas gyémánt félkrajcárja című marionett bábos előadásra esett a választásunk. Nemcsak bábtípusban, hanem az előadásmódban is más volt ez a rendezés, mivel a tehetséges bábosaink nem a paraván mögött játszottak, hanem előtte. Éppen ezért igényelt olyan sok felkészülést, amelyet a tanév első napján már el is kezdtünk. Természetesen nagy volt az izgalom mindannyiunkban, mivel tisztában voltunk azzal, hogy az ország legismertebb és legtehetségesebb csoportjaival mérjük össze tudásunkat. A munkánkat siker koronázta. Az öt főből álló szakavatott zsűri előadásunkat három oklevéllel jutalmazta. Az arany fokozatú oklevelet a gálán nyújtott kiváló teljesítményünk elismeréseként vehettük át. Azonkívül két különdíjban is részesült a bábcsoport. A „Legkidolgozottabban életre keltett karakterek” különdíját és a „Legtisztább énekhang” különdíját vehettük át. 

Ezúton szeretnék köszönetet mondani tanítványaimnak az őszinte lelkesedésükért, valamint azért, hogy időt és energiát nem kímélve készültek erre az országos rendezvényre. Köszönettel tartozunk az Esélytér Intézményfenntartó Központnak, mivel segítségükkel juthattunk el a gálára.   

Célunk, hogy a helyi közösség megismerje a munkásságunkat, a városunk bábszínházi igényeit kiszolgálhassuk, a nézőket meséinkkel pozitív élményhez juttassuk, és remélhetőleg a gyerekekben felébresszük a vágyat a bábozás iránt.